Foto: Publicitātes foto

Jau pavisam drīz būs divi gadi, kopš Ukrainā sākās brutāls Krievijas iebrukums. Karš skāris ikkatru ukraini, ieskaitot valsts pirmo pāri Volodimiru un Olenu Zelenskus, vēsta "Unian"

Agrāk Volodimirs Zelenskis bieži smaidīja un smējās, valkāja lietišķus apģērbus. Karš izdzēsis smaidu, tā vietā sejā iemājojušas pastāvīgas sāpes un skumjas, savukārt uzvalki tā arī palikuši skapī. Tā vietā Ukrainas prezidents tagad izvēlas haki krāsas T kreklus un hūdijus ar patriotiskiem simboliem vai uzrakstiem.

Mainījušies arī Zelenska vaibsti. Bārdas rugāji un dziļas grumbas sejā. Ļaudis tīklos spriež, ka prezidents pa šo laiku ļoti novecojis.

Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pa kreisi – Volodimirs Zelenskis 2022. gada sākumā, pa kreisi – 2023. gada izskaņā.

Arī Olena Zelenska nesenā intervijā BBC izteikusies par mīļotā cilvēka ārējām transformācijām: "Cilvēks nekļūst jaunāks, viņš nogurst, tas ir acīmredzami. Tomēr par laimi Volodimiram ir spēks izturēt arī turpmāk."

Zelenskis atzinies, ka viņam ir pasliktinājusies redze, sācis valkāt brilles. Aizvadītais gads, gluži tāpat kā iepriekšējais, bijis smags, ne mirkļa atelpas. Viņa pastāvīgie pavadoņi ir spriedze un nogurums.

Arī Olenas Zelenskas vaibsti mainījušies. Prezidenta kundze smaida aizvien retāk, viņa ir ļoti rezervēta un nopietna gan savās emocijās, gan ģērbšanās stilā.

Zelenska regulāri nodarbojas ar labdarību, viņa uzstājas oficiālos pasākumos un kongresos Ukrainas atbalstam. Pērn iekļauta "Financial Times" veidotajā ietekmīgāko pasaules sieviešu top 25.

Pārmaiņas Zelensku attiecībās


Pāris neslēpj, ka karš ir nopietns pārbaudījums arī viņu mīlestībai. Zelenski tagad tiekoties diezgan reti, tomēr cenšoties saglabāt pozitīvu noskaņojumu. Kopīgā intervijā CNN Zelenskis pajokoja, ka sieva viņam negatavo brokastis, jo tagad viņi dzīvojot atsevišķi.

Foto: Publicitātes foto

Zelenski 2022. gada izskaņā.

Foto: Publicitātes foto

Zelenski 2023. gada beigās.

Citā intervijā Olena pastāstīja par Zelensku laulības ikdienu šobrīd: "Mums reizēm sanāk satikties, bet ne uz ilgu. Bērniem, protams, viņa trūkst. Par laimi mēs visi zinām, par ko cīnāmies, par ko viņš cīnās un kādēļ mēs nevaram būt kopā," Ukrainas pirmā lēdija stāstīja Vācijas TV kanālā ZDF.

Olenai nav rūgtuma pret mīļoto, viņa piebilst, ka arī bērni visu saprot. Neraugoties uz visiem pārdzīvojumiem un šķirtību, sieviete cer, ka viņu mīlestība pārvarēs visu. Svarīgākais – lai iestājas miers un nāk ilgi gaidītā uzvara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!