Fоtо: Shutterstock

Draugi aicina uz bāru vai boulingu – sirds saka, ka gribas piedalīties, bet maciņš vēsta, ka ar izklaidēm nedaudz jāpiebremzē. Atteikties ir grūti, jo vējā tiks palaists jautri pavadīts laiks, turklāt – ja nu kāds padomās, ka man vienkārši nav naudas? Un tā izklaide pēc izklaides, bet krājkontā – nemainīgs tukšums. Iespējams, ir īstais laiks par savu budžetu runāt skaļi un nekautrējoties atzīt, ka pašlaik naudu taupi.

Tēmturis #loudbudgeting "TikTok" nudien pievērsis cilvēku uzmanību, sasniedzot jau aptuveni 12,8 miljonus skatījumu, un skaitlis tikai turpina pieaugt. Ko tas īsti nozīmē, un vai tiešām aiz tā slēpjas veids, kā ietaupīt naudu?

Tā vietā, lai klusi raizētos par savām finansēm brīžos, kad draugi uzaicina uz kādu saviesīgu pasākumu, skaļa budžeta plānošana nozīmē būt atklātam un skaidri citiem paust to, kāda ir patiesā finanšu situācija. Būtībā tas nozīmē, ka beidzot ir laiks aizmirst pieklājību, brīvdienās dodoties uz bāriem, koncertiem, kino un tā tālāk, pēc tam raudot spilvenā, ka visi ietaupījumi "iztvaikojuši" vienā vakarā.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !