Modeles darba skaistajai un glamūra pilnajai pusei ir arī biznesa ēnas puses. Latviete Emīlija Agate Palina strādā par modeli Taivānā. Reiz fotografēšanās dēļ viņai nācies pārdzīvot tik lielu salu un aukstumu, ka šķitis iespējams pēc fotosesijas būs jādodas uz slimnīcu. Viesojoties raidījumā "Par TO pašu", Emīlija atzīst – reizēm ir sajūta, ka tiek aizmirsts fakts, ka modeles arī ir cilvēki.

Emīlija stāsta, ka Taivānā ierasts vasaras drēbes fotografēt ziemā, taču ziemas drēbes vasarā. Tādēļ ziemā nākoties salt tā, ka rokas paliek zilas, taču vasarā aiz karstuma gandrīz vai jāģībst.

"Vasarā, +40 grādos man jāvelk "kurtkas" ar biksēm," viņa saka. Ja fotografēšanās notiek studijā, tad to vēl var paciest, taču reizēm tiek izdomāts, ka jāfotografējas ārā, piemēram, mežā. Emīlija neslēpj – dažas meitenes pat ir noģībušas, un pati arī neesot bijusi tālu no tā.

Taču pretstatus karstumam un ģībšanai ir arī aukstums un sals. "Janvārī, kad bija +10 grādi, labi, ka viņiem nav sniega, tad bija vasaras drēbēm fotosesija. Man bija tik zila, apsalusi āda, ka domāju – varbūt būs jābrauc uz slimnīcu nākamajā dienā. Dažreiz viņi laikam aizmirst, ka mēs esam cilvēki."

Šādu gadījumu dēļ arī Emīlija atzīst, ka, redzot citas fotogrāfijas ar modelēm publiski, lielveikalos vai kur citur, viņa domā par to nevis, cik skaisti, bet gan par to, cik ilgi un kādos apstākļos fotogrāfijas uzņemtas.

Šoreiz "Par TO pašu" ciemos arī viesojās sievišķīgā lielo izmēru modele, tagad arī modes zīmola saimniece – Tatjana Mackeviča. Tā kā "plus size" modeļu Latvijā nav daudz, Tatjanai Mackevičai patīk teikt, ka visi ceļi ved pie viņas. Smejoties viņa saka: "Esmu monopoliste!". Tāpat ar saviem stāstiem dalās modele, pasākumu un raidījumu vadītāja Māra Sleja, aizvien modele un grāmatvede Madara Mālmane. Spriežam, vai modeles darbs, kur lielā mērā būtiski ir vizuālie dotumi, ceļ pašapziņu vai tomēr ir toksisks?

Raidījumā laikā arī katra no viņām atklāj savu karjeras CV, iekļaujot to, kā galu galā dzīve viņas aizvedusi līdz modeļu industrijai, cik gadu vecumā tas noticis, ar kādiem zīmoliem sadarbojušās un kā vispār vērtē šo profesiju, atbildot uz būtiskāko jautājumu – vai pa šo karjeras ceļu ieteiktu doties arī savām atvasēm?

Jauno epizodi klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Katru otro nedēļu raidījumā "Par TO pašu" pievēršamies kutelīgiem, tomēr ne banāliem tematiem, meklējot atbildes uz jautājumiem, kādi varētu rasties jebkura cilvēka galvā. No nopietniem un sabiedrībā aktuāliem tematiem līdz neformālām sarunām brīvā gaisotnē par to, kas interesē visus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!