Jaunais personāla atlases instruments - video CV prezentācija, ko šogad sāka piedāvāt portāls www.videocv.lv, gūst atzinību. Vairāk nekā simt pašu mērķtiecīgāko darba meklētāju ar mūsu portāla palīdzību piesakās vakancēm, sūtot savu video CV, motivācijas vēstuli un CV. Arī darba devēji atzinīgi novērtē šo iniciatīvu un sāk spert soli pretī.

Būdami rekordisti ES bezdarba jomā, mēs skaudri apzināmies reālo situāciju darba tirgū. Gandrīz 200 tūkstoši bezdarbnieku sūdzas par darba devēju pārlieku augstajām prasībām un zemo atalgojumu no vienas puses, un darba devēji, kuri nevar atrast sev kompetentus darbiniekus, no otras puses. Izmisušie bezdarbnieki pārpludina vakanču publicētājus ar tūkstošiem pieteikuma vēstuļu, kritiski neizvērtējot savu kompetenci un iemaņas.

Protams, darba meklētājiem ir salīdzinoši maz izvēles iespējas, taču sūtīt savu CV uz katru brīvo vakanci arī nav lietderīgi.

Darba devējam saņemot neskaitāmus CV un pieteikuma vēstules ir grūti atsijāt patiešām motivētus un atbilstošus kandidātus. Darba meklētāju vēlme atrast jebkādu darbu un dažu darba devēju neadekvātu prasību izvirzīšana, zems atalgojums kandidātiem, novedusi pie savstarpējas neuzticēšanās.

Šāda pieeja nodrošina darba devējam iespēju virtuāli iepazīties ar darba meklētāju, lai pieņemtu lēmumu aicināt uz darba interviju atbilstošākos kandidātus klātienē. Papildus tradicionālajam CV un motivācijas vēstulei, nosūtot savu video, darba meklētājs parāda savu ieinteresētību un motivāciju strādāt, informē par savām komunikācijas un prezentāciju iemaņām, pārliecinātību par sevi, kā arī var parādīt savas valodu zināšanas.

Lai veicinātu darba devēju un darba meklētāju labāku sadarbību un abpusēju uzticēšanos, www.videocv.lv piedāvā jaunu iespēju darba devēja vakances video sludinājums. Darba devējiem pastāstot par sevi un savu uzņēmumu, būs lielāka iespēja piesaistīt profesionālākos, pārliecinātākos un motivētākos darba meklētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!