Foto: Publicitātes foto
Klajā nāk pirmā latviski izdotā rokasgrāmata “ABC par EBD”, kurā interesantā un atraktīvā veidā stāstīts par lielisku iespēju jauniešiem – Eiropas Savienības programmas “Jaunatne darbībā” apakšprogrammu “Eiropas Brīvprātīgais darbs”. Tā portālu Delfi informē grāmatas izdevēji.

Rokasgrāmata "ABC par EBD" būs labs draugs un palīgs tiem, kas:

  • pirmo reizi dzird par EBD,
  • kravā somas, lai drīz dotos savā EBD projektā,
  • patlaban jau izmanto EBD iespējas.

"ABC par EBD" sniedz atbildes uz jautājumiem: kas ir EBD, kā atrast savu īsto projektu, uz kurieni var braukt un ko var darīt, kā rakstīt CV un EBD motivācijas vēstuli, kas noteikti jāpaņem līdzi EBD projektā, kas pienākas brīvprātīgajiem, kādas ir brīvprātīgā tiesīgas, kā pārvarēt kultūršoku, ko darīt pēc atgriešanās u.c..

"ABC par EBD" idejas autori un īstenotāji ir biedrības "RED - Radošu Efektu Darbnīca" (RED) biedri un ex brīvprātīgie, kas paši pieredzējuši EBD. Tāpēc rokasgrāmatā ietverti gan praktiski padomi un informācija, gan bijušo brīvprātīgo viedokļi un pieredzes stāsti.

Lūk, ko paši ex brīvprātīgie saka par EBD pavadīto laiku:

  • EBD ir kā inkubators, kurā Tu piedzīvo, izdzīvo un izaudz daudz, daudz reižu ātrāk un vairāk, nekā parasti.
  • EBD - tā ir neaizmirstama pieredze, kuras laikā Tu iegūsti, dodot savas zināšanas, darbu, palīdzību, idejas, mīlestību, draudzību un smaidu!
  • Man EBD bija kā ikdienas rutīnā uzdāvināts atelpas mirklis, kurā bija laiks sevis sakārtošanai un pilnveidošanai!

Projekta otrajā fāzē RED dosies uz vairākām Latvijas izglītības iestādēm, lai klātienē tiktos ar interesentiem un stāstītu par EBD piedāvātajām iespējām. Jaunieši un izglītības iestādes, kas vēlas pieteikties "ABC par EBD" infosemināram, tiek aicinātas rakstīt uz e-pastu. Pieteikumus gaidīsim līdz 23. decembrim!

Projekts "ABC par EBD" tapis ar ES programmas "Jaunatne darbībā" finansiālu atbalstu.

* EBD ir iespēja 18 līdz 30 gadus veciem jauniešiem brīvprātīgi strādāt no 2 līdz 12 mēnešiem valstī, kas nav viņu dzīvesvieta, ar savu darbu palīdzot sev un sabiedrībai. Dalība EBD ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!