Foto: PantherMedia/Scanpix
Tava draudzene dodas pusotru mēnesi garā atvaļinājumā… Cita atpūtīsies trīs nedēļas… Bet tu neredzi ne gala, ne malas saviem obligātajiem darbiem, kuru dēļ sāpīgu sirdi karstākās dienas stundas pavadi, strādājot piesmakušā ofisā? Ja esi nokļuvusi līdzīgā situācijā, izmēģini šo ekspress programmu psiholoģiskā komforta uzlabošanai!

Padomus, kā to izturēt šo vasaru, sniedz Sieviešu Kluba eksperte, geštaltpsihoterapeite Solvita Vektere.

Tiklīdz noķer sevī nepatīkamās sajūtas, saprotot, ka ar skaudību noraugies uz visām savām draudzenēm, paziņām vai pat citām darba kolēģēm, kas laimīgi pavada savas atvaļinājuma dienas, uz brīdi apstājies un apzini savas emocijas. Tās sajust būs nepatīkami, bet neko sevī nevajag noliegt.

Kārtīgi izdusmojies, neslēp aizkaitinājumu vai pat asaras! No sāpīgajām sajūtām palīdzēs atbrīvoties kāds, kuram vari izkratīt savu sirdi. Ļauj sev izrunāties. Varbūt šāds cīņu biedrs var būt cits darba kolēģis, kuram tāpat kā tev - visa vasara paies tikai birojā? Apvienojieties un pat nosviniet faktu, ka jums abām šovasar atvaļinājuma nebūs. Būsi pārsteigta, cik atvieglota jutīsies pēc šādas ballītes! Nomācošās emocijas būs zudušas.

Kad slēptās emocijas esi atbrīvojusi, savai sirsniņai apsoli konkrētu datumu, kad arī tev būs atvaļinājums. Neizmanto frāzi - varbūt aiziešu atvaļinājumā kaut kad septembrī, oktobrī vai novembrī! Solījumam ir jābūt konkrētam. Parūpējies, lai to arī 100 % izpildītu.

Jau šodien uzraksti iesniegumu par atvaļinājumu un iedod to priekšniekam. Ja plāno tālāku ceļojumu, norezervē biļetes. Atpūtai Latvijā izplāno izbrauciena maršrutu, rezervē viesu namu, ieplāno SPA procedūras. Ļauj sev pasapņot un ilgoties par gardo konfektīti, ar ko palutināsi sevi atvaļinājumā.

Pēc šo divu soļu izpildes, parasti darba resursi atkal uzrodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!