Foto: PantherMedia/Scanpix
Par sieviešu diskrimināciju darba tirgū tiek runāts, raugoties no visdažādākajiem aspektiem, pieminot gan bērnu audzināšanu, gan mentālās atšķirības salīdzinājumā ar vīriešiem. Bet, kā izrādās, daiļā dzimuma pārstāves no profesionāliem panākumiem var kavēt arī pašu pieticība, vēstī "Daily Mail".

Minētais secinājums gūts nesen veiktā pētījumā, atklājot, ka vīrieši labprāt runā par saviem panākumiem un lielās, nereti pat tos pārspīlējot, kamēr sievietes savus sasniegumus vērtē kā nepietiekamus un nejūtas ērti, sevi slavējot un piedāvājot darba tirgū.

Protams, neliela pieticība ir tikums, tomēr drosmes trūkums pieteikt savus panākumus un tos pareklamēt var nodarīt būtisku kaitējumu karjerai.

Kā uzskata eksperti, iemesls nepatikai sevi slavēt radies joprojām spēkā esošo dzimtes lomu rezultātā, kas paredz sievietes piekāpšanos un vīrieša spēka atzīšanu.

Tā rezultātā arī krietni iecietīgāk tiek uzlūkota vīriešu plātīšanās ar paveikto, attaisnojot viņu rīcību kā vīrišķīgu, kā arī uzsverot stiprā dzimuma dominējošo lomu darba tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!