Foto: PantherMedia/Scanpix
Pat tad, ja savā amatā neesi pirmo dienu, attiecības ar kolēģiem ne vienmēr izdodas dibināt tik sirsnīgas, kā gribētos. Šai sakarā piedāvājam "Realbuzz" apkopotos padomus, kā iepatikties kolēģiem, iemantojot darba kolektīva simpātijas.

Apgūsti, kāda ir tavu kolēģu gaume, izvēloties kafiju


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kopīga kafijas malkošana ir lielisks veids, kā uzsākt sarunu pat tad, ja šķiet, ka kopīgu tematu, par ko runāt, nav. Piefiksē, kādai kafijai priekšroku dod tavi tuvākie kolēģi un reizi pa reizei piedāvājies pagatavot kafiju arī viņiem. Attiecību eksperti komentē, ka šāds neliels pakalpojums darba kolektīvā stiprina savstarpējās saites un liek rasties simpātijām, pateicoties par kolēģa izrādītajām rūpēm.

Vērsies pret kolēģiem ar smaidu un pozitīvismu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Smaids ir vienkāršākais veids, kā izrādīt savu apmierinātību ar darbu, apkārtējo vidi un kolēģiem. Savukārt, ja priecīga izteiksme tavā sejā viesojas reti, nebrīnies, ka kolēģi tavam galdam met līkumu un reti atņem rīta sveicienu.

Ieklausies, paud ieinteresētību un atsaucību


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja, sarunājoties ar kolēģiem, neieklausīsies viņu teiktajā un skoposies ar atbildēm, drīz vien sarunās vairs netiksi iesaistīts. Izkop prasmi risināt kaut nenozīmīgas sarunas, tā uzturot kontaktus un esot informēts par aktuālākajiem notikumiem darba biedru ikdienā!

Nezaudē savu personību un ikdienas atraktivitāti


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja tev ir tendence darbā uzlikt "masku", no dzirkstošas un smejošas personības pārtopot par īgnu un nopietnu darba rūķi, steidzami atbrīvojies no šī niķa! Ikvienam patīk kolorīti un interesanti cilvēki, tāpēc tava humora izjūta, stāstnieka talants vai prasme ikvienā situācijā saskatīt tās smieklīgo pusi  būs lielisks palīgs kolēģu simpātiju iekarošanā.

Nekļūsti par ofisa flirta meistaru


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai izvairītos ne nepareiza priekšstata radīšanas par sevi, uzmanies ar koķetēšanu, flirtēšanu un divdomīgu jociņu izspļaušanu nepiemērotās situācijās. Pat tad, ja nebūsi to domājis nopietni, kolēģi tavu rīcību var pārprast, tai rezultējoties pat aizvainojumā, kā arī radot pamatu tenkām. Esi smaidīga, atvērta un komunikabla personība, tai pat laikā nezaudējot pietāti pret kolēģiem un pašcieņu pret sevi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!