Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai iegūtu kāroto amata paaugstinājumu, ne vienmēr pietiek ar entuziasmu un kaisli pret savu profesiju. Kā atklāj eksperti, paaugstinājums visbiežāk tiek iegūts secīga un pārdomāta darbību kopuma rezultātā. Šai sakarā noderīgus padomus, kas atvieglos ceļu pretim savu mērķu realizēšanai, apkopojis "Forbes".

Pierādi pretējo


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā atklāj kāds no "Forbes" aptaujātajiem uzņēmējiem, vadībai patiesi tīk izaicinājumi un diskusijas.

"Es atzinīgi vērtēju ikvienu darbinieku, kurš argumentēti un pamatoti spēj pierādīt, ka mans viedoklis, iespējams, nemaz nav tas pareizākais.

Tas liecina ne tikai par iesaistīšanos uzņēmuma attīstības veicināšanā, bet arī drosmi un uzņēmību.

Tāpat labu iespaidu atstāj konkrēti fakti un piemēri, nevis abstraktas idejas," atklāj kāds no vadītājiem.

Sliktās ziņas - pirmās


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai iekarotu priekšniecības uzticību, tā vietā, lai nemitīgi atkārtotu, ka viss ir lieliski, nebaidies runāt par lietām, kas jāpilnveido, uzreiz arī piedāvājot savu risinājumu.

Izvairies no liekas emocionalitātes


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja vien darba vide vai kolēģi tiešā veidā netraucē tava darba kvalitātei, nekādā gadījumā nesūdzies par šiem faktoriem, sarunājoties ar priekšniecību!

Atceries, ka, darbojoties lielos kolektīvos, ir svarīgi rast kopīgu valodu ar ikvienu kolēģi.

Smaids


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai panāktu labvēlīgu attieksmi pret sevi, viens no tās vienkāršākajiem iegūšanas veidiem ir pozitīva attieksme pret līdzcilvēkiem un sev uzticētajiem pienākumiem.

Nezaudē smaidu un laipnību nevienā ikdienas situācijā, tā demonstrējot iespaidu par apmierinātību ar vidi, kurā darbojies.

Raksti piezīmes


Foto: PantherMedia/Scanpix
Viena no priekšniecību kaitinošākajām nodarbēm ir nemitīga vienu un to pašu norādījumu atkārtošana. Ja baidies kaut ko pārprast, pieraksti un precizē informāciju uzreiz, nevis pieļauj kļūdas un atkal un atkal pārjautā svarīgākos norādījumus.

Apmeklē darba pasākumus


Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka visvairāk līgumu tiek noslēgti pie kāršu galda vai dzēriena glāzes, nevis apspriežu telpā.

Tas pats attiecināms arī uz kontaktu veidošanu ar kolēģiem un priekšniecību - nebaidies atklāt savu personību, kā arī izrādi iniciatīvu iepazīties ar pārējiem mazliet tuvāk!

Negaidi atzinību


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai iegūtu paaugstinājumu, negaidi uz to klusībā, lepni pārvietojoties pa ofisu, bet gan pārrunā ar priekšniecību tevis paveikto un vispirms lūdz atsauksmes!

Protams, pašpārliecinātība par savām spējām par ļaunu nenāks, tomēr nekādā gadījumā neieslīgsti pašapmierinātībā! Atceries, ka priekšniecība vērtē arī tavu personību, ne tikai paveikto!

Piedāvā palīdzību


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tā vietā, lai gaidītu norādījumus nākamajiem uzdevumiem, izrādi iniciatīvu, par tiem pajautājot pirmā!

Demonstrē savu ieinteresētību uzņēmuma attīstībā un strādā pie tās individuāli!

Piedāvā risinājumu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tā vietā, lai gaustos par sarežģījumiem, piedāvā savu risinājumu jebkurai problēmai. Pat tad, ja tas tomēr nederēs - vadība novērtēs tavu entuziasmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!