Foto: PantherMedia/Scanpix
Darba meklējumi var sagādāt daudz stresa un galvassāpju, jo nereti, lai arī cik ļoti cenšamies, pozitīva rezultāta nav mēnešiem ilgi. Šai sakarā businessinsider.com piedāvā dažus padomus, ko darīt, ja nevari atrast darbu.

Brīvprātīgais darbs


Foto: PantherMedia/Scanpix
Dalība brīvprātīgajā darbā tev dos iespēju turpināt attīstīt savas iemaņas. Tā  vietā, lai sēdētu mājās un neko nedarītu, tu varēsi savā dzīvesgājuma vēstulē minēt gūto pieredzi, iegūt noderīgus kontaktus un atklāt jaunus interešu laukus.

Brīvprātīgais darbs arīdzan var kļūt par ceļa sākumu karjerai kādā citā nozarē. Piemēram, ja vēlies nodarboties ar web dizainu, bet tev nav darba pieredzes šajā jomā, vari atrast kādu bezpelņas organizāciju, kurai tavas prasmes noderētu - šādi varēsi papildināt savu portfolio un lēnām nonākt pie apmaksātiem projektiem un darba intervijām.

Atjauno CV

Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja darba intervijās neveicas un tevi uz tām neaicina, iespējams, ka vaina ir pieteikuma materiālos, tādēļ atjauno tos. Lielākā daļa darba meklētāju CV ievieto sarakstu ar amatiem, kuros viņi ir bijuši. Darba devējam šī informācija pasaka vien to, ko iepriekš esi darījusi, bet neatklāj, kā šajos darbos tev ir veicies. Tādēļ, atjaunojot savu CV, noteikti ieraksti tajā ne vien to, kādus darbus iepriekš esi veikusi, bet arī, ko tajos esi sasniegusi.

Uzlabo motivācijas vēstuli


Foto: PantherMedia/Scanpix
Motivācijas vēstulē jāparādās informācijai, kāpēc tieši tu konkrētajam amatam esi vispiemērotākā - tā noteikti nedrīkst būt tikai iepriekšējās darba pieredzes apkopojums.

Raksti savu motivācijas vēstuli tā, it kā tu stāstītu kādam savam draugam par to, cik lieliska tu būtu konkrētajā pozīcijā. Šādi, pievienojot nedaudz personības, nevis apkopojot līdzšinējo darbu vēsturi, tu iegūsi potenciālā darba devēja uzmanību un uzaicinājumus uz intervijām.

Esi izvēlīga


Foto: PantherMedia/Scanpix
Neveiksmīgi darba meklējumi liek justies izmisušai, tādēļ instinktīvi piesakies jebkuram darba sludinājumam, ko vari atrast? Iespējams, tas skan neloģiski, taču, šādi rīkojoties, tu tikai pazemini savas iespējas atrast darbu.

Tā vietā, lai dienā izsūtītu 15 pieteikumu vēstuļu, izvēlies sev labāk tīkamās darba vietas un cītīgi izstrādā katram darba devējam domātos pieteikuma materiālus.

Ņem arī vērā, ka tavas iespējas tikt uzaicinātai uz darba interviju krietni palielināsies, ja būsi atvēlējusi laiku saturīgas motivācijas vēstules uzrakstīšanai.

Sevis pilnveidošana


Foto: PantherMedia/Scanpix
Laiku, ko pavadi darba meklējumos, izmanto lietderīgi. Pilnveido sevi, attīsties gan fiziski, gan garīgi - apmeklē interesantus kursus vai seminārus, kuros vari iegūt papildus zināšanas par savu vai citu sfēru, lasi grāmatas un ļaujies nodarbēm, kurām tev iepriekš nepietika laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!