Foto: PantherMedia/Scanpix

Dienas laikā jāpaspēj izdarīt bezgala daudz darbu, bet ne vienmēr visam pietiek laiks. Vērtīgās stundas var iegūt, ja savu darba dienu iesāk agrākā rīta stundā, taču miega mīļiem tas nebūt nav viegls uzdevums. Piedāvājam ieskatīties Businessinsider.com apkopotajos padomos, kā sekmīgi no rītiem piecelties ātrāk.

Apzinies, ka celsies agri

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kādā vāciešu pētījumā tika atklāts, ka personām, kuras iepriekš bija brīdinātas, ka nākošajā rītā būs jāceļas pulksten sešos no rīta, stresa hormoni par to, ka jāmostas, signalizēja jau pusotru stundu agrāk. Tiem, kuri nebija brīdināti, šie hormoni nedarbojās un viņiem pamosties bija grūtāk.

Lai no rīta būtu vienkāršāk piecelties, dodoties gulēt, apņemies rītu iesākt sev vēlamajā laikā - ķermenis šo informāciju nolasīs un sagatavosies mošanās brīdim.

Celies vienā laikā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ķermenis spēj strādāt visefektīvāk tad, ja dienas laikā ievērotam vienotu ritmu – vienā laikā ceļamies, ejam pusdienās un atpūšamies. Protams, ierasto ritmu var iztraucēt brīvdienas, kad mīlam pagulēt ilgāk, taču vismaz nedēļas laikā mēģini katru rītu celties vienā un tajā pašā laikā, kā arī pildīt vienas un tās pašas darbības.

Neatliec modinātāju

Foto: PantherMedia/Scanpix

Katru rītu tevi modina stresa hormonu vilnis, kas signalizē ķermenim, ka ir jāuzsāk jauna diena. Atliekot modinātāja zvanu uz vēlāku laiku, tu ķermenim rosini darīt pretējo – proti, laisties snaudā, kā rezultātā tad, kad patiešām ir jāceļas, tu jūties smagnēja un samiegojusies. Lai tā nenotiktu un pēc iespējas ātrāk ķermenis pamostos, kāp ārā no gultas jau pēc pirmā modinātāja zvana noskanēšanas.

Mosties ar patīkamu modinātāja skaņu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Maldīgi ir uzskatīt, ka uzstājīgs modinātāja zvans ir veiksmes atslēga uz vieglāku un ātrāku piecelšanos no rītiem. Patiesībā ir tieši pretēji, jo agresīvā skaņa, kas izjauc miegu, pēc acu atvēršanas liks tev just miega inerci – nepatīkamu sajūtu, ka esi pēkšņi izrauta no saldā miega skavām.

Šajā gadījumā vislabāk noderēs patīkams modinātāja zvans, kas no nakts sapņiem izrauj pakāpeniski.

Vingro

Foto: PantherMedia/Scanpix

Tavas asinis nakts, miega laikā kļūst mazkustīgākas, tādēļ no rīta ir nepieciešams tās pamodināt un atjaunot to ierasto riņķošanas ātrumu un ritmu. Lai to izdarītu, vingro – lai ķermenis ātrāk pamostos, pietiks kaut ar trijām minūtēm, ko pavadīsi dažādās jogas pozās.

Dzer ūdeni

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc izkāpšanas no gultas obligāti izdzer vienu glāzi ūdens. Nakts laikā ķermenī esošais ūdens ir izelpots un izsvīsts, tādēļ no rīta ir nepieciešams šķidruma daudzumu organismā atjaunot.

Stimulē sevi pamosties

Foto: PantherMedia/Scanpix

Modrību pēc pamošanās var palielināt masējot piecus dažādus punktus tavā ķermenī – galvas virsmu, vietu starp īkšķi un rādītājpirkstu, kājas ceļa centru, kakla pamatni un pēdu.

Draudzējies ar sauli

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gluži tāpat kā jebkuru citu dzīvu būtni uz Zemes, arī mūs ļoti ietekmē saules gaisma. Centies no rītiem neslēpties aiz aizvērtiem aizkariem un ielaid istabā saules starus – tie stimulēs tevi ne vien ātrāk pamosties, bet arī aktivizēs tavu smadzeņu darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!