Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai tev ir gadījies būt situācijā, kad strādā viduvēju, it kā labi apmaksātu darbu, taču apzinies, ka tavas prasmes tev ļautu darīt vairāk labākā darbā? Ja tā, ieskaties portāla mindbodygreen.com apkopotajos ieteikumos un iemācies, kā savu karjeru padarīt labāku un veiksmīgāku.

Sevis apzināšanās

Tev noteikti piemīt kāda īpašība, kas izceļ tevi citu cilvēku vidū. Varbūt tu esi ļoti radoša, laipna, apveltīta ar godīgumu vai izcilām analizēšanas spējām? Cik bieži tu esi savā labākajā formā un spēj sasniegt labākus rezultātus, kā cerēts?

Ja tu esi tāda pati, kā lielākā daļa cilvēku, visticamāk, atbildēsi, ka tev gadās savi veiksmes brīži, taču lielākoties tu izmanto tikai daļu no sava potenciāla.

Un tagad iedomājies – kāda būtu tava ikdiena, ja tu tiešām darītu to, ko proti vislabāk un ieliktu tajā visus savus spēkus? Atceries, tavas stiprākās īpašības ir kā katapulta, kas tevi var virzīt uz priekšu tevis izvēlētajā virzienā, tādēļ pieraksti, kas ir tavas stiprās puses un ik rītu sev par tām atgādini.

Skaidra vīzija

Reti kurš no mums kāptu lidmašīnā, ja nezinātu, kāds ir tās galamērķis. Gluži tāpat ir arī ar dzīvi – vai ir jēga virzīties uz priekšu karjerā, ja tu nezini, ko īsti gribi sasniegt?

Lai darbam atdotos pilnībā un izliktu tajā visu savu enerģiju un talantus, ir nepieciešams skaidri zināt, ko tieši tu vēlies un kādēļ tev tas ir vajadzīgs. Nebaidies sapņot par daudz, jo pat neiespējamais var kļūt par realitāti.

Saprotams, laika gaitā mērķi var mainīties un var rasties negaidītas iespējas, taču tā parasti notiek ar tiem, kuri aktīvi sapņo un tiecas uz mērķi, nevis tiem, kuri nezina, ko grib.

Rūpes par sevi

Nav iespējams pilnvērtīgi nodoties darbam un tālākiem plāniem, ja tavs ķermenis un prāts tam nav gatavs, tādēļ regulāri vingro, lieto uzturā ēdienus, kas sniedz enerģiju, labi izgulies, kā arī velti laiku saviem hobijiem un tuvajiem cilvēkiem.

Savu sajūtu izpratne

Viens no galvenajiem motivatoriem dzīvē ir mūsu pašu emocijas. Piemēram, ja tev patīk kāds cilvēks, tu uz tikšanos ar viņu dodies ar smaidu sejā un sajūsmu sirdī. Savukārt, ja tev jādodas ciemos pie vīramātes, kura tevi katru reizi padara dusmīgu, tu no šīm tikšanās reizēm centies izvairīties.

Lai pieņemtu pareizus un tālākā nākotnē noderīgus lēmumus, iemācies tik viegli neļauties emocijām – kontrolē tās. Piemēram, ja tavs priekšnieks tev piedāvā nākošajā dienā novadīt svarīgu prezentāciju, neatsaki viņam tikai tādēļ, ka baidies izgāzties – ņem vērā, ka šādi lēmumi var mainīt visu tavu dzīvi.

Sevis izaicināšana

Mēs nereti baidāmies iziet ārā no savas komforta zonas. Piemēram, mēs attaisnojamies, ka esam pārāk veci, lai mainītos, nepietiekami talantīgi, šobrīd nav tam piemērots laiks vai citas tamlīdzīgas frāzes.
Taču atceries, ka tu vari būt tikai tik lieliska, cik tu pati domā, tādēļ izaicini sevi un pierādi, ka vari izdarīt to, ko nekad iepriekš nebūtu iedomājusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!