Foto: Shutterstock
Biznesa vidē lielu lomu spēlē ne tikai vārda spēks, bet arī mūsu ķermeņa valoda. Tā pasaka ļoti daudz gan par komunikācijas partneru patiesajiem nolūkiem, gan arī atklāj mūsu pašu vārdos neizteiktās sajūtas un noskaņojumu. Šai sakarā, ja vēlies uzlabot savas saskarsmes prasmes korporatīvajā vidē, iepazīsties ar ārvalstu ekspertu apkopotajiem neverbālās komunikācijas trikiem, ko vērts apgūt!

Acis

Foto: PantherMedia/Scanpix

Viens no svarīgākajiem neverbālās komunikācijas instrumentiem, kas tev noderēs ikvienā jomā, ir acu skatiens. Uzturi ciešu, tomēr neuzmācīgu acu kontaktu ar kolēģiem vai biznesa partneriem, laiku pa laikam ielūkojoties viņu acīs, un tavi sarunas partneri jutīsies novērtēti un tevi ieinteresējuši, savukārt tu sevi apliecināsi kā uzmanīgu un cieņpilnu klausītāju.

Plaukstas

Foto: Shutterstock

Komunicējot ar biznesa partneriem, turi plaukstas, vērstas lejup. Pat, ja tavi sarunas biedri šo žestu nepiefiksēs, tas veicinās labvēlīga iespaida veidošanos par tevi. Auditorijas plaukstu turēšana lejup, kā liecina pētījumi, rada stabilitātes sajūtu autoritātēm un līderiem, kuri uzstājas ar runu vai nāk klajā ar kādu piedāvājumu.

Traucējoši priekšmeti

Foto: PantherMedia/Scanpix

Runājot ar cilvēkiem, centies ieņemt pēc iespējas atvērtāku ķermeņa pozu, kā arī neslēpies aiz dokumentu kaudzēm vai citiem priekšmetiem, tā radot barjeru un norobežošanos, ko sarunas biedrs neapzināti sajutīs. Tāpat nav vēlams būtiskas sarunas risināt, ar komunikācijas partneri esot katram savā galda pusē. Šis ir tradicionālākais varas demonstrēšanas veids darbinieku starpā.

Smaids

Patiess un sirsnīgs smaids ir panākumu atslēga ikvienā situācijā. Arī pret kolēģiem un priekšniekiem vai padotajiem attiecies tāpat kā attiecies pret sev tuviem cilvēkiem, dāvājot viņiem neviltotu un pieklājīgu smaidu, pozitīvi uztverot sarunas biedru teikto.

Kustības

Korporatīvajā vidē ir vēlams izvairīties no liekām kustībām, dīdīšanas un biežas pozu maiņas. Tas rada nervozitātes un pašpārliecinātības trūkuma iespaidu. Tāpat centies pārlieku nežestikulēt, tādējādi iztraucējot komunikācijas partneru koncentrēšanos un novēršot uzmanību, kas tev tiek veltīta.

Balss

Runājot ar sev svarīgiem cilvēkiem, centies elpot caur diafragmu. Tas liks balsij izklausīties skanīgākai un dobjākai, kā arī dikcijai – skaidrākai. Rezultātā tiks radīts veiksmīgāks pirmais iespaids, kā arī tevis teiktais tiks saprasts uzreiz un uztverts vieglāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!