Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka, lai sasniegtu ko vairāk, ir arī pamatīgi jāstrādā. Taču lielākoties, tiecoties pretim paaugstinājumam amatā vai algas pielikumam, var iztikt bez pārstrādāšanās. Iepazīsties ar ekspertu viltībām, kā mazināt spriedzi, vairot produktivitāti un vienkārši strādāt labāk! Tās apkopojis portāls msn.com.

Vairāk miera, sastopoties ar pret sevi vērstu spiedienu

Foto: Shutterstock

Sastopoties ar stresa ierosinātājiem, mūsu pleci automātiski uzraujas augšup, lai mūs it kā pasargātu. Rezultātā visā ķermenī rodas lieka spriedze. Lai to novērstu, centies vienmēr turēt plecus nolaistus (arī krīzes brīžos), tā izvairoties no liekas nervozitātes un saglabājot vēsu prātu. 

Tādējādi spēsi efektīvāk risināt problēmsituācijas, pieņemsi pārdomātākus lēmumus un gluži vienkārši mazāk kaitēsi savai veselībai!

Pārvaldi savu e-pastu pareizi

Foto: Publicitātes foto

Katru rītu sāc ar dienas svarīgāko darbu vai lietu, kas jāpaveic pirmā. Kad tas būs izdarīts, ķeries pie e-pasta pārlūkošanas, kā arī nosaki laika intervālu, kurā to apskatīsi atlikušās dienas laikā. 

Tas ļaus tev labāk koncentrēties, padarīt vairāk un nenovērsīs uzmanību uz blakus lietām. Tāpat eksperti iesaka dienā veikt vismaz divus zvanus, kas ļaus nodot svarīgo informāciju tālāk, nerakstot e-pastu un attiecīgi novēršot garu atbildes vēstuļu drukāšanu vēlāk.

Triks pašapziņas vairošanai

Foto: Shutterstock

Ja tev nekavējoties ir jājūtas vairāk pašpārliecinātai, savelc labo plaukstu dūrē, pirkstus iespiežot ādā un it kā nospiežot neredzamu kloķi kāda mehānisma palaišanai. Tas radīs spēku pieplūdumu, liks sev noticēt un mazinās satraukumu par neizdošanos, piemēram, uzstājoties ar svarīgu runu.

Liec cilvēkiem ieklausīties tevī

Foto: Shutterstock

Uzstājoties ar svarīgu runu, apģērbies tā, lai tavā izskatā sarunas biedru nekas nepiesaistītu, tā attiecīgi nenovēršot viņa uzmanību no tevis teiktā. Tāpat izvairies no žestikulēšanas un jebkādām citām skatienu piesaistošām darbībām. Protams, tev nav jāstāv kā ledus skulptūrai, robota balsī berot savu sakāmo, taču – jo neitrālāka būs tava āriene, jo vairāk varēsi ietekmēt cilvēkus ar sevis teiktā saturu.

Pieņem lēmumus patstāvīgi

Foto: Shutterstock

Ir viegli nodot kontroli pār savu ikdienu un pat dzīvi citu rokās, pašiem to pat nemanot. Izvairies no tā, svarīgus lēmumus pieņemot vien patstāvīgi (protams, konsultēšanās ar kompetentiem cilvēkiem par ļaunu nenāks), kā arī plāno savu ikdienu, paveicamo darbu sarakstu un lietas, kas jāmaina, lai darbs būtu produktīvāks un tavi rezultāti – labāki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!