Foto: Shutterstock
Gadu gaitā mūsu viedoklis par to, kādam tad būtu jāizskatās miljonāram, ir mainījies. Nu, eleganta un nevainojamā uzvalkā tērpta vīrieša cienījamos gados vietā miljonāra tēlu iemieso ambiciozs un enerģisks jaunietis. Izmantojot interneta sniegtās bezgalīgās iespējas, finansiālu labklājību var sasniegt teju ikviens, ja vien šim cilvēkam piemīt vajadzīgās rakstura īpašības. Šai sakarā lifehack.org piedāvā pazīmes, kas ir kopīgas cilvēkiem, kuri jau jaunībā nopelnījuši savu pirmo miljonu.

Domāšanas veids

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikviens cilvēks, kurš paša spēkiem izveidojis pelnošu uzņēmumu, zina, ka ar labu ideju vien nepietiek. Ir arī jārīkojas. Un ātri. Mūsdienu piesātinātajā pasaulē ir arvien grūtāk atrast nišu sava uzņēmuma izveidei, tāpēc, ja nepasteigsies pirmais, tavu vietu jau pēc neilga laika aizņems kāds cits.

Rīcības veids

Foto: Shutterstock

Pat tie cilvēki, kuri radījuši iespaidu, ka savus panākumus guvuši, darbojoties vienatnē, patiesībā ir pratuši izveidot veiksmīgu komandu, ap sevi pulcējot profesionālus un talantīgus cilvēkus. Lai cik izglītoti mēs arī nebūtu, divas galvas vienmēr būs gudrākas par vienu, tāpēc atsevišķās jomās noteikti ir vērts paļauties uz kompetentu nozares profesionāļu zināšanām.

Veiksmes izmantošana

Foto: Shutterstock

Panākumi piesaista panākumus, tāpēc ikviens jaunais miljonārs nekad nav baidījies izmantot iespēju, kas pati iekritusi viņa rokās. Taču, lai to izdarītu veiksmīgi, ir jāspēj laiku pa laikam izkāpt no savas komforta zonas un paraudzīties uz dzīvi un tās piedāvātajām iespējām plašāk.

Pieeja plānošanai

Foto: Shutterstock

Kompānijas "Alibaba" radītājs Džeks Mo pirms biznesa uzsākšanas konsultējās ar draugiem un kolēģiem, no kuriem teju visi viņa ideju noraidīja, neticot tās potenciālam. Taču vīrietis šos ieteikumus neņēma vērā un īsā laikā kļuva par miljonāru. Tas tikai vēlreiz pierāda, cik svarīgi ir spēt nezaudēt ticību sev un domāt patstāvīgi.

Savu kaislību apzināšanās

Lielākā daļa cilvēku, kuri dibinājuši veiksmīgus uzņēmumus, ir sekojuši savām interesēm un kaislībām. Tieši spēja nezaudēt aizrautību ir ikvienas veiksmīgas idejas un tās realizācijas pamatā. Starp citu, līdzīgi ir arī ar prasmi pamanīt citu kļūdas un trūkumus, jo tieši tie dod augsni kaut kā jauna radīšanai, kas sabiedrībai šķitīs noderīgi.

Koncentrēšanās spējas

Foto: Shutterstock

Strādājot pie saviem mērķiem, ir jāspēj saglabāt skaidra vīzija un aptuvenais redzējums par to realizāciju. Aptaujājot "Facebook" darbiniekus par Marka Zakerberga līdera dotībām, ikviens atzina, ka tieši viņa spēja koncentrēties un gara acīm skatīt rezultātu, ko Zakerbergs vēlas sasniegt, ļāva viņam realizēt savas ieceres.

Informācijas uztvere

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vien tas, ka esam bagāti, nedod mums iespējas uzskatīt savu viedokli par vienīgo pareizo. Tieši spēja mācīties, pieņemt atšķirīgus viedokļus un nebaidīties no neierastām darba metodēm ir ikviena veiksmes stāsta pamatā.

Pieeja neveiksmēm

Foto: Shutterstock

Bills Geitss reiz ir teicis, ka ir labi svinēt panākumus, taču krietni svarīgāk ir pievērst uzmanību pieļautajām kļūdām. Tikai mācoties no neveiksmēm, mēs apgūsim spēju tās vairs neatkārtot un gūsim visas vajadzīgās zināšanas, lai nākotnē gūtu tikai panākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!