Foto: Privātais ahīvs
Grēte un Mēre ir draudzenes, kas strādā brīvprātīgo darbu lopkopju saimniecībā kalnainajā Moltāles reģionā Austrijā. Ganāmpulks ir gana liels – 160 aitas, piecas kazas, seši suņi un prāvs bariņš vistu.

"Gadu pirms augstskolas nolēmu pavadīt, strādājot brīvprātīgo darbu un iepazīstot pasauli," stāsta Grēte Lāgemā, kas absolvējusi Tallinas 21. vidusskolu. "Sākumā gan es gribēju braukt uz Spāniju, jo vēlējos iemācīties valodu." 

Meklējot brīvprātīgā darba iespējas, jaunietes reģistrējās portālā "Workaway", kur viņas atrada austriešu gans, kurš uzaicināja uz savu saimniecību. Brīvprātīgā darba pamatideja – parasti par to netiek maksāts, brīvprātīgie tiek izmitināti, viņiem ir bezmaksas ēdināšana un tiek piešķirta neliela kabatasnauda sīkiem izdevumiem.

Tie, kas iesaistās brīvprātīgo darba programmās, ir vienisprātis – šādi iegūtā dzīves un darba pieredze nav salīdzināma ar naudu, ko varētu saņemt algā. "Ikvienam iesaku padarboties kā voluntierim," piebilst Grēte, kas šobrīd gana lopiņus 2000 kilometru attālumā no mājām.

Barvedis

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!