Foto: Shutterstock
“Mana iepriekšējā darbavieta nepārdzīvoja pandēmiju,” stāsta Vita, kura šajā laikā nomainījusi darbības nozari, tiesa, saskaroties ar vairākiem šķēršļiem, piemēram, pārāk augstu kvalifikāciju.

Tiesa, šajā laikā vairākas nozares arī spējušas uzplaukt un darbvietu tajās netrūkst. Tāpat darba tirgu pandēmijas laikā ietekmējusi prasība pēc vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. Kā tad īsti mainījies darba tirgus pandēmijas laikā?

Latvija un tās darba tirgus nav izņēmums, arī to skārušas ar pandēmiju saistītas izmaiņas. Pēdējā laika skaļākais notikums bija 2021. gada nogalē Saeimas pieņemtais likums, kas paredz, ka pēc 15. decembra darba devēji ir tiesīgi uzteikt darbu tiem darbiniekiem, kam noteikto darba pienākumu pildīšanai nav sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. Saprotams, ka sākās sabiedrības viļņošanās un tika runāts par vairākiem desmitiem tūkstošu cilvēku, kas likumsakarīgi papildinātu bezdarbnieku rindas. Kāda bija reālā situācija? Nodarbinātības valsts aģentūras dati rāda, ka 2021. gada beigās reģistrēto bezdarbnieku kopējais skaits bija 60 774, par 3238 vairāk nekā novembrī (57 536).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!