Foto: gpointstudio on Freepik
Pēdējā laikā daudzi darba devēji sūkstās, ka jaunajai paaudzei ir pārlieku augstas prasības darba apstākļiem un samaksai. Savukārt paši jaunieši, tāpat kā personāla atlases speciālisti uzsver daudziem neizpildāmo prasību par divu gadu darba pieredzi. Tādējādi tiem, kas nupat nākuši no augstskolu soliem, pirmā darba meklējumi savā specialitātē ieilgst.

Turpinājumā savu pieredzi atklāj četri jaunie speciālisti, kam vēlamā darba meklējumos uzradās dažādi šķēršļi. Nodarbinātības nozares eksperti skaidro šo problēmu iemeslus un iesaka, kā visefektīvāk atrast darbu, savukārt darba devēji atklāj, vai tiešām un kurās nozarēs nepieciešama iepriekšējā darba pieredze.

Augstas prasības – izgāšanās ķīla?

Anastasija Kukļa absolvējusi Rīgas Valsts tehnikumu, kļūstot par administratīvo un sekretāra pakalpojumu speciālisti. 24 gadus vecā jauniete pēc izlaiduma trīs mēnešus meklējusi darbu amata kategorijā "Administrators/biroja administrators". Jaunajai speciālistei svarīga bijusi ne tikai laba alga, bet arī darba pienākumi un darbavietas atrašanās. Vairumā gadījumu darba piedāvājumi neatbilda kādam no šiem kritērijiem. Anastasija pārliecināta, ka tas arī bija iemesls, kādēļ darba meklējumi bija tik ilgi, lai gan dažkārt bijuši arī negaidīti atteikumi no potenciālā darba devēja.

"Nosūtīju daudzus pieteikumus un CV, bet zvanu bija maz. Ja arī bija kāda intervija, pēc tās neviens vairs nezvanīja. Tikai vienā vietā es pati atteicos no piedāvājuma, man nepatika atrašanās vieta. Kad beidzot atradu sev piemērotu darbu, apmācību periodā man pateica, ka neesmu piemērota šim darbam sava rakstura dēļ," stāsta Anastasija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!