Foto: Midjourney/DELFI

Savos divdesmit un cik tur gados strādāju aģentūrā un, kad kāds klients vai kolēģis bija "piegriezies" līdz ūkai, koķetēju ar domu: "Vot, aiziešu prom, uztaisīšu savu aģentūru, un tad jūs redzēsiet!" Laimīgā kārtā līdz tam nekad nenonācu. Pat tad, kad man šādas iespējas tika piespēlētas, beigu beigās tomēr iežmiedzu asti kājstarpē un nekāpu ārā no komforta zonas. Vēlāk, kad uzņēmumu vadībai biju jau krietni tuvāk un redzēju, kādu atbildību un izaicinājumus tas prasa, šo domu atmetu pilnībā. Jutos ērti, būvējot karjeru kā mārketinga jomas speciāliste, šad un tad pildot arī kādu no vadības funkcijām, bet tas arī viss.

Un tad pienāca 2022. gada februāris, īsi pirms kara sākuma Ukrainā, kad "Frank" (aģentūra, kurā strādāju un kuru daļēji biju palīdzējusi veidot) tā brīža vadītājs informēja mani, ka dažādu apstākļu dēļ atkāpsies no sava amata. Vēl pirms viņš piedāvāja savu "Frank" nākotnes vīziju, es jau nojautu, kāda tā būs, proti, es un Rihards pārņemam mūsu aģentūras vadības grožus. Šāda ideja, protams, bija likumsakarīga, jo mūsu trijotne kopīgi bija izveidojusi aģentūru un attīstījusi par nozarē atzītu zīmolu ar spēcīgu profesionāļu komandu, kas ļoti uzticējās tieši mums un mūsu iedzīvinātajām vērtībām. Līdz ar to "cilvēks no malas" vadītāja amatā visdrīzāk nozīmētu "Frank" drīzu galu. No otras puses, nepameta bažas, vai tas mums būs pa spēkam, kā komanda to uztvers utt. Un tad, kamēr "pa kluso" kalām rīcības plānu, lai veiktu šo rokādi, sākās karš, kas noteikti nevairoja komandas gatavību uzklausīt ziņas par tik nopietnām pārmaiņām.

Lielā kolektīvā, kur darbinieks priekšnieku aci pret aci satiek labi ja reizi gadā, tam varbūt arī nebūtu lielas nozīmes, tomēr piecpadsmit cilvēku komandā, kas diendienā sēž vienā telpā un uztur familiāras attiecības ar vadību, tās ir vienas no būtiskākajām izmaiņām. Tagad pavisam droši zinu – ja Rihards nebūtu piekritis uzņemties vadīt uzņēmumu divatā, arī es nebūtu piekritusi. Kas to lai zina, kā būtu tad. Bet viņš piekrita.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!