Foto: Shutterstock

Ovāla veida vai ar asiem stūriem, tādas, kas atgādina konfektītes, vai nopietnas un elegantas. "In Style" apkopojis deviņas saulesbriļļu aktualitāte šī gada vasarai.

Apgrieztā pusmēness forma

Pusmēness formas brilles var būt arī izteikti stūrainas, taču šajā vasarā modē ir maigākas tendence – retro stila rāmji ar mazliet uz augšu vērstiem stūriem. Šis briļļu siluets būs modē mūžīgi, vienlaikus tas ir jauns un arī sen jau pazīstams. Tas vasaras garderobi papildinās gadiem ilgi.

Smalks bruņurupuča bruņu raksts

Bruņurupuča bruņu krāsas saulesbriļļu rāmji ir briļļu pamatakmens. Sākot no lasāmbrillēm līdz saulesbrillēm, taču tas nenozīmē, ka tos nevar atsvaidzināt. Šovasar modē šīs krāsas saulesbrillēm ir smalka tekstūra. Bruņurupuču bruņas krāsa drīzāk ir akcents, nevis centrālais briļļu punkts, padarot tās par minimālistiskām, deviņdesmito gadu stila iedvesmotām brillēm.

Izteikti sarkans

Pretstatā tumši sarkanajiem un drūmajiem toņiem, kas dominēja rudens un ziemas sezonā, šobrīd par aktuālām kļuvušas spilgti sarkanas saulesbrilles ar gaišākiem sarkanā toņiem un izteikti spīdīgiem rāmjiem, kas imitē konfektes.

Dzintara dzeltenie aviatori

Tā ir izteiktākās retro stila saulesbrilles šogad. Šo briļļu rāmji ir jo īpaši lieli jeb "oversized". Šīs retro stila saulesbrilles atsvaidzinās siltie un dzintara toņi.

Stiepļu apvītās, šaurās mini

Šis saulesbriļļu modelis atspoguļo smailo, glamūrīgo "Schiaparelli" ikoniski avangardisko modes skates mēli, vienlaikus nodrošinot arī to valkājamību ikdienā. Zelta rāmīšu un mazo, ģeometrisko briļļu lēcu kombinācija ir efektīga, lai arī ir miniatūriskākā vasaras tendence.

Zeltītas briļļu kājiņas

Ja, viss zeltā var šķist pārspīlēts, taču pastāv veidi, kā tomēr ienest nedaudz zeltītas enerģijas savā vasaras aksesuāru klāstā, piemēram, ar saulesbrillēm, kuru kājiņas ir zeltītā krāsā. Populārie konfekšu krāsas briļļu rāmji sajaukti ar zelta vai sudraba krāsas briļļu kājiņām, saulesbrillēm piešķirot neuzkrītošu eleganci.

XXL Klasika

Šogad klasiskie saulesbriļļu modeļi, kā "wayfarer" un apaļais saulesbriļļu stils, tiek atsvaidzināti ar lielāku mērogu jebšu milzīgiem izmēriem. Šis populārais briļļu stils ir lieliska izvēle ikvienam, kurš dod priekšroku modernās klasikas estētikai, taču joprojām vēlas sekot tendencēm. Ja XXL brilles tevi biedē, sāc ar pazīstamiem siluetiem.

Asi leņķi

Asu stūru, kaķacs formas saulesbrilles ir viena no šīs vasaras aktualitātēm. Vintāžas un futūrustiskā stila apvienojums šo briļļu modeli padara par mūžīgu klasiku. Ja vēlies iekļuties šajā stilā, svarīgi ir izvēlēties metāla briļļu rāmjus, tādā veidā turoties ārpus klasiskā kaķacs silueta.

Eleganti iegarens

Šī saulesbrilļu tendence ir smalkāks un elegantāks paveids tā sauktajām "kukaiņu acu" saulesbrillēm. Tā vietā, lai izvēlētos pilnībā noapaļotas briļļu lēcas, šīs brilles ir vairāk burbuļveidīgas – ar iegareniem, mazliet "oversized" ietvariem, kas rada ārpasaulīgu noskaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!