Foto: Vida Press

Piemērota apģērba izvēle daudziem nav vienkārša pat ikdienā, savukārt, kad termometra stabiņš uzkāpj virs 25 grādiem, tā kļūst vēl grūtāka – kā saģērbties pieklājīgi, bet tajā pašā laikā ērti? Bet ko tad, ja gribi izskatīties stilīgi un atbilstoši aktuālajām modes tendencēm? Par laimi, daudzas vasaras modes tendences nemainās gadiem ilgi, tomēr nevienam nav noslēpums, ka ik sezonu kaut kādas nianses pamainās.

Karstumam pārņemot visu Eiropu, drēbju jautājums kļūst aizvien aktuālāks. Turpinājumā stāstām (un rādām) gada karstākās modes sezonas būtiskākās un aktuālākās tendences.

Drosme ģērbties baltā

Kannu kinofestivāls ir viens no modīgākajiem gada notikumiem, kas nenoliedzami ietekmē košākās un radošākās vasaras tendences. Šogad uz sarkanā paklāja jo īpaši uzkrītoši bija ne tikai caurspīdīgi, bet arī pilnīgi balti tērpi..

Kas vieno Izabellu Gulāru, Ellu Hantu un Elu Faningu? Viņas visas Kannu festivāla iznācienam bija izvēlējušās baltu apģērbu, ikoniskajai eņģeļu krāsai piešķirot valdzinošu noskaņu.

Balts apģērbs var kļūt par vasaras svarīgāko izvēli, pat ja tavā ikdienā nav lielu pasākumu un sarkanā paklāja iznācienu. Šāds tēls brīnišķīgi piestāvēs gan pastaigai pa pludmali, gan vakariņām restorānā. Kāzās gan – balts tikai līgavai!

Rozes ir jaunais modes kliedziens

Puķu motīvi vasarā nav nekas jauns un nezināms – ik gadu dizaineri uz podiuma izrāda ziediem rotātus tērpus, kas pēc tam nosaka modi arī masu tirgū.

Šogad puķu rakstos galvenajā lomā ir rozes. Vairums modes namu, tostarp "Balmain", "Givenchy", "Richard Quinn", "Alexander McQuinn", savās vasaras kolekcijās iedvesmojušies no slavenajiem Itālijas dārziem, un izmantojuši rožu apdrukas un izšuvumus. Simona Roša drosmīgi spērusi soli tālāk un vairākos tērpos iekļāvusi pat īstus ziedus.

Šī tendence droši vien ir pagalam tālu no tā, ko esam uzskatījuši par modīgu. Tomēr nevar noliegt, ka rožu rakstiem rotāta kleita piestāv gan piknikam, gan maltītei uz restorāna terases, gan jebkuram citam vasarīgam iznācienam.

Īsi šorti

Tendence, kas briedusi ilgu laiku, bet šogad izjūtam tās jaudīgumu. Tie, kas seko līdzi slavenību ikdienai sociālajos tīklos, nevarēja nepamanīt, ka īsos šortus, kas nereti apvienoti ar pārlielu bleizeri, bieži valkā gan Kendala Dženere, gan Heilija Bībere. Pārlielais bleizeris vai jaka kompensē superīso šortu atklātību.

Lielajā modē gan pieticība nav pieprasīta, piemēram, nesenākajās "Gucci", "Prada" un Aleksandra Makvīna skatēs īsie šorti tika demonstrēti bez jebkādiem bleizeriem.

Ja nevēlies demonstrēt savas kājas pilnībā, labākais variants virs īsiem šortiem būs brīva piegriezuma lina krekls un gaiši brūnas sandales, kas vizuāli pagarinās kājas.

Īsi šorti, protams, ir izcils apģērbs pludmalei, bet, iedvesmojoties no Aleksandra Makvīna skatēm, tos var vilkt arī vasarīgā ballītē kopā ar garajiem zābakiem un nejusties kailai.

Sportisks apģērbs ne tikai sportam

Nav nekādu šaubu, ka 2024. gads mums dāvājis vissportiskāko vasaru. Ne tik sen uz ekrāniem iznāca režisora un vizionāra Lukas Gvadanjīno tenisa drāma "Sāncenši", burtiski nupat noslēdzās Vimbldonas čempionāts, jau otro nedēļu sekojam līdzi olimpisko spēļu spraigajiem notikumiem – no tā nekādi neizvairīties!

To ņēmuši vērā arī modes dizaineri – šosezon sportisks stils ir klātesošs it visur.

Jau sen pagājuši tie laiki, kad sportiskus šortus, polo kreklus un krosenes valkāja tikai sporta laukumos. Nesenākās "Miu Miu", "Louis Vuitton" un "JW Anderson" modes skates ir vien kārtējais atgādinājums un pierādījums.

Burvīgākais ir tas, ka šajā tendencē ikviens var atrast kaut ko sev piemērotu. Lietišķas ikdienas bikses, kas kombinētas ar sportiskām botām, vairs neizbrīna gandrīz nevienu. Un būs grūti atrast tādu, kam nepatīk uzmest uz pleciem sportisku bombera stila jaku.

Metālika – šīs vasaras revolucionārākā tendence

Metālisks spožums apģērbā vairumam liek domāt par Ziemassvētkiem vai gada nogales ballītēm. Taču nē! Šovasar īpaši aktuāli ir zeltīti un sudraboti tērpi, kā to varējām redzēt gan "Chloé", gan Ralfa Lorēna skatēs.

Metālisks spīdums piestāvēs smalkām vakariņām, it īpaši, ja tās notiek zem klajas debess. Tērpjoties zeltā vai sudrabā, tu nevainojami izcelsies uz vasarai raksturīgo balto vai košo apģērbu fona. Galvenais atcerēties, ka nevajag apstāties pie vakariem, metāliskie toņi piestāv arī dienas pirmajai pusei.

Tver iedvesmu no "Rabanne" un "Miu Miu" jaunākajām kolekcijām, papildini savu "metālisko" tēlu ar aksesuāriem un atturīgu daudzslāņainību. Tas palīdzēs radīt nevainojamu tēlu lieliskai vasaras dienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!