Foto: Vida Press

Lamāts par vulgāru, cildināts par neitrālu – šķiet, ka leoparda raksts modes cienītāju viedokļus vienmēr ir dalījis un turpinās dalīt. Tomēr problēma nekad nav rakstā, materiālā, siluetā vai krāsā. Triks slēpjas stailingā. Lūk, paņēmieni, uzlabojumi un idejas 2024. gadam.

Modes pasaule jau sen ir iemīlējusi leoparda rakstus. Šī apdruka parādījās modes pasaulē 20. gadsimta 20. gados, pateicoties Kristiāna Diora un Žannas Lanvēnas darbam. Un kopš tā laika reizēm spilgtāk, reizēm mierīgāk, taču tā vienmēr ir bijusi klātesoša. Leoparda raksts kļuva par koķetērijas simbolu 1960. gados, kad to nēsāja pirmā lēdija Džekija Kenedija, un 1980. gadu sākumā tas ieguva roķīgu noskaņojumu, pateicoties grupas "Blondie" solistei Debijai Harijai un 2000. gados – modelei Keitai Mosai.

Piesardzība un vilcināšanās lietot šo apdruku rodas tāpēc, ka tā ir uzskatāma par "skaļu", un pirmajā acu uzmetienā tā tiešām var šķist. Tomēr patiesībā ir gluži pretēji – leoparda raksts ir viegli kombinējams un daudzpusīgāks, nekā varētu sākotnēji šķist. Lūk, pierādījumi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!