Foto: Publicitātes foto

28 gadus vecā Ilona Mahere, ASV sieviešu regbija izlases spēlētāja, Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu. Tagad viņa var pievienot savam apbalvojumu sarakstam arī izdevuma "Sports Illustrated" žurnāla peldkostīmu numura vāku. Tomēr viņas personiskā cīņa sociālajos tīklos par to, ka sieviete var būt spēcīga, smieklīga, inteliģenta un skaista vienlaicīgi, šķiet nebeidzama.

"Mani vienmēr sauca par vīrišķīgu un tamlīdzīgi, bet es nekad tā neesmu jutusies. Nevajag izsmiet sievieti, kura spēj tevi dusmās piekaut. Man patīk, ka regbijs ir parādījis, uz ko esmu spējīga. Mans ķermenis nav tikai instruments, uz ko skatīties un ko objektivizēt," viņa stāsta "Sports Illustrated".

Lai gan Mahere jau kādu laiku ir aktīva "TikTok" lietotāja, viņas sekotāju skaits strauji pieauga tieši kopš olimpisko spēļu sākuma (tagad viņai ir 2,3 miljoni sekotāju). Viņas personīgais moto un virālais tēmturis ir #beastbeautybrains (ko varētu tulkot kā "zvērs, skaistums un smadzenes"). Mahere iestājas par ideju, ka sieviete var būt spēcīga, smieklīga, inteliģenta un skaista vienlaicīgi, un viņai nākas šo patiesību aizstāvēt teju ik dienas.

Pagājušajā mēnesī, vēl pirms olimpiskajām spēlēm, kāds no viņas sekotājiem komentēja nesaistītu video, rakstot: "Varu derēt, ka šīs personas ĶMI ir 30." ĶMI (ķermeņa masas indekss) ir ķermeņa masas un auguma attiecības rādītājs, kas daudzos gadījumos, īpaši muskuļotiem cilvēkiem, var būt neadekvāts. ĶMI 30 rādītājs tiek klasificēts kā "aptaukošanās".

@ilonamaher

As long as haters keep saying dumb stuff, I’m gonna keep clapping back

♬ original sound - Ilona Maher

Mahera atbildēja pieklājīgi: "Sveiki, paldies par šo komentāru. Domāju, ka vēlējies mani aizvainot, bet patiesībā tas ir fakts. Mans ĶMI ir 30, ja precīzāk – 29,3." Viņa stāsta, ka visu dzīvi ir tikusi uzskatīta par meiteni ar lieko svaru, un, lai gan šie mēri norāda, ka viņa ir par smagu, viņai ir pierādījums, ka ir lieliska atlēte.

"Kā teicu jau iepriekš, esmu 177,8 centimetrus gara un 90,7 kilogramus smaga, un man ir aptuveni 77 kilogrami liesās masas. Parēķiniet. Iespējams, nemaz nespējat," viņa smej. "Diezgan traki, vai ne? Un šis ĶMI nepasaka, ko es varu paveikt, tas nepasaka, ko daru spēles laukumā, cik labā formā esmu. Tie ir tikai daži kopā salikti skaitļi. Tie nenorāda, cik daudz man ir muskuļu. Jā, mans ĶMI ir 30, kas skaitās liekais svars."

"Es esmu tā, kura dosies uz olimpiskajām spēlēm, bet ne tu," viņa video nobeidza ar vārdiem, vēl nenojaušot, ka atgriešanās nebūs ar tukšām rokām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!