Foto: Linda Siliņa/DELFI

Augusta izskaņā grupas "Jumprava" jubilejas koncertā Mežaparkā kā publikas iesildītājs uz skatuves dīdžeja ampluā darbojās Māris Grigalis. Siltajā vakarā Grigalis bija tērpies vasarīgi un skatītājiem manīja arī izrādīt savas aizaugušās paduses, par ko izcēlusies diskusija – vīriešiem jāskuj vai nav jāskuj paduses?

Žurnālam "Kas Jauns" Māris Grigalis atklāj, ka paduses neskuj, jo esot ļoti spalvains pēc būtības, un izskūtas paduses fonā uz neskūtas pārējās miesas izskatīšoties nelāgi: "Man ir spalvainas kājas, spalvas uz krūtīm, uz rokām. Protams, arī padusēs ir spalvas. Un, ja man jādomā, kur izskūt, kur ne, tad esmu pieņēmis lēmumu sev skūt tikai vaigus – tā ir vienīgā ķermeņa daļas, ko šad tad nodzenu."

Stila un modes eksperte Žanna Dubska žurnālā skaidro, ka šobrīd modē vīriešiem ir noskūt pilnīgi visu apmatojumu. Viņasprāt, parādot apmatojumu padusēs, vīrieši sūta seksuālos signālus. "Domāju, ka apmatojuma daļiņa turpmāk būs arvien vairāk redzama arī sievietēm peldkostīmos, un nevis padusēs, bet citās vietās. Tā ir tendence uz seksuālo signālu un pievilcību. Tas tāpēc, ka sabiedrība ir palikusi aseksuāla. Apspalvojums vienmēr rāda, ka esi nobriedis."

Taču stila eksperts Dāvids gan uzskata savādāk un norāda, ka izskūtas vīriešu paduses jau gadus piecus vairs neesot modē un tagad nevajagot skūt ne paduses, ne intīmās zonas.

Arī žurnāliste Ērika Šmeļkova nav palikusi vienaldzīga pret Grigaļa padusēm un uzskata, ka jau nākamajā sezonā tas būšot karstākais trends. "Ja paskatāmies 60. gadu filmas ar Alēnu Delonu, tad, domāju, viņa šarma noslēpums bija arī neskūtās paduses, jo tur tak visi tēviņu hormonu aromāti. Un vīrietim ir mazliet jāož arī." Viņa arī norāda, ka tā laika citām kinozvaigznēm, sievietēm neskūtās paduses labi saderējušas ar vakarkleitām.

Skūt vai neskūt? Tāds ir daudzu jautājums, kas īpaši aktuāls kļūst siltākā laikā, kad apģērbs ir brīvāks un ķermeni atklājošāks. Pēdējā laika tendences un kustības arvien biežāk iestājas par matiņu augšanu savā nodabā. Izvēle, protams, ir katra paša rokās, jo mūsu apmatojums skar tikai mūsu ķermeni. Tomēr publiskajā telpā ir manāmas karstas diskusijas – apmatojums ir grēks vai brīvības izpausme. Lasi vairāk: "Sieviešu apmatojums publiskajā telpā – grēks vai brīvības apliecinājums"

Kaut arī apmatojumu nereti uzskata par vīrietim piederošu "zīmi", matiņi mēdz traucēt un izskatīties neestētiski arī stiprajam dzimumam. Piemēram, vasarā, kad cilvēks pastiprināti svīst, ieteicams atbrīvoties no apmatojuma padusēs, uzskata eksperti.

Bieži vien vīriešiem matiņi pastiprināti aug ausīs, nāsīs un uz deguna. Tad arī speciālisti iesaka tos likvidēt ātri un nesāpīgi ar cietā vaska pielietošanas metodi. Ir iespējams veidot pievilcīgu uzacu formu, ja tās ir biezas, kopā saaugušas vai neregulāras formas."

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 37. numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!