Foto: Publicitātes foto

Nav daudz apavu, kas izraisījuši tik lielu riebumu kā "Jeffrey Campbell" modelis "Lita". Zābaki līdz potītēm uz augstas platformas ir 2010. gadu relikvija, kas tika lamāti kā neglītākie un dēvēti par "zirgu kājām".

"Litas" reiz valkāja sava laikmeta ietekmīgākās zvaigznes, piemēram, Lindsija Loena, Demija Lovato un Vanesa Hadžinsa, komplektā ar citiem laikmeta simboliem: šaurām džinsu biksēm, ziedu vainagiem galvās, ūsu apdrukām uz krekliem un tamlīdzīgi. To popularitāti apliecina "Daily Beast" dati par 2013. gadu – zīmols pārdeva 160 000 pāru 164 krāsās (katrs pāris maksāja ap 160 ASV dolāru jeb 144 eiro)! Neskaitāmi blogeri, kurus tolaik vēl nesauca par influenceriem, publicēja ielu modes fotogrāfijas ar zābakiem visās varavīksnes krāsās, rakstos un rotājumos. Bija pat modelis no mežģīnēm, paredzēts līgavām.

@overthemoonfaraway Ok @Jeffrey Campbell ♬ original sound - Erin Miller

Influencere Erina Millere, kura savā "TikTok" kontā ironizē par mileniāļu modes vēsturi, izdevumā "The Guardian" atklāj savu nostalģisko attieksmi: "Tos vai nu mīlējām, vai nīdām. Man tie šķita roķīgi un absolūts modes iemiesojums. Viss, ko es vēlējos, bija šalle ar galvaskausa apdrukām un "Lita" zābaki ar asajiem spaikiem. Kad Lindsija Loena tos uzvilka festivālā "Coachella", es domāju, ka vēl stilīgāk vairs nevar būt."

@kvngflamee 18 year old me is SCREAMING #fyp #lita #jeffreycampbell ♬ original sound - ash

Tūkstošgades modes iemiesojums, protams, novecoja slikti, un šie apavi tika ne tikai aizmirsti, bet arī ienīsti. Viss ir mainījies – Z paaudze, noilgojusies pēc vienkāršākiem laikiem, tos reanimē līdz ar citiem mileniāļu produktiem, piemēram, seriālu "Meitenes", atlokāmiem "Nokia" telefoniem, digitālajām fotokamerām un izplūdušiem ballīšu kadriem "Instagram". Roku rokā ar zemās jostasvietas biksēm un plušķainām auduma bantēm matos ir atgriezušies arī "Lita" zābaki.

Tāpēc tas bija tikai laika jautājums, kad "Jeffrey Campbell" reaģēs uz pieprasījumu. Šovasar tas arī notika, un zīmols savā "TikTok" kontā paziņoja: "Tumblr" vasara ir atpakaļ," bet preses pārstāvis izdevumā "The Guardian" apstiprina, ka komanda "nolēma jaunākajā kolekcijā atgriezt mūsu ikoniskos "Lita" zābakus un citus stilus no 2010. gadu sākuma, jo redzam šo tendenču atdzimšanu pie apvāršņa..." Kā skaidro avots, zīmols kopš modeļa reanimēšanas ir pārdevis aptuveni 430 pārus, un tagad viens maksā ap 240 ASV dolāru (216 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!