Foto: Publicitātes foto

Iespējams, Dienvidkoreju pasaulē prestižajā skaistumkonkursā "Miss Visums" jeb "Mis Universe" šogad pārstāvēs 80 gadus vecā mamma, vecmāmiņa un profesionāla modele Čoi Sūn-hva (Choi Soon-hwa), kas vēlas lauzt stereotipus.

Vietējā finālā, kas 30. septembrī notiks Seulā, tiks noskaidrots, vai pasaule ir gatava saskatīt skaistumu ne tikai jaunībā. Šī iespēja radusies, jo "Miss Visums" organizatori šogad ir mainījuši noteikumus, atceļot vecuma, laulības un ģimenes statusa ierobežojumus. Skaistuma standartu paplašināšana ir pavērusi iespēju durvis arī 80 gadus vecajai Čoi Sūn-hva (Choi Soon-hwa), kura ir konkursa līdz šim vecākā dalībniece.

"Pēc tam, kad uzzināju, ka konkursam "Miss Visums" nav vecuma ierobežojuma, es teicu, ka piedalos. Mans dēls šaubījās: "Mammu, vai tu tiešām iesi tik tālu? Labi, ej, ja vēlies." Es viņiem pārsūtīju uzņemtās fotogrāfijas, un ģimene apstiprināja: "Mūsu māte, mūsu vecmāmiņa ir lieliska." Tāpēc es jūtos ļoti laimīga," sacīja Sūn-hva izdevumam "Bastille Global Post".

Jang Sun-mook (Yang Sun-mook), "DQ Communications" izpilddirektors, kurš sadarbojas ar Dienvidkorejas konkursa rīkotājiem, skaidro: "Dienvidkorejā vecums ir nācis modē. Jūs to redzat reklāmās, TV šovos, modes skatēs un pat starptautiskos skaistumkonkursos."

Šis jaunais skatījums ir devis iespēju Čoi Sūn-hvai ne tikai strādāt par modeli, bet arī piedalīties starptautiskā konkursā, apliecinot, ka vecums nav šķērslis sapņu piepildīšanai. Viņa mudina citus seniorus sekot saviem sapņiem: "Ar saviem talantiem dodieties tur, kur rodat pašpārliecību, ejiet ārpus mājām, piedalieties sociālajās aktivitātēs, lai senioru sabiedrība var kļūt vēl aktīvāka."

80 gadus vecā modele ir dzimusi Otrā pasaules kara laikā un jaunībā pārdzīvojusi Korejas karu. Šajā vecumā viņas sapnis kļūt par modeli nebija sasniedzams. Taču, strādājot slimnīcā, kāda paciente viņu mudinājusi neaizmirst par saviem sapņiem. Tā Čoi Sūn-hva 76 gadu vecumā debitēja kā modele un pirmo reizi defilēja modes skatē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!