Foto: Anita Sedliņa/DELFI

Drēgnajā rudens sezonā par ceļojumu galamērķiem visbiežāk kļūst reģioni, kuros ir laikapstākļi siltāki un patīkamāki nekā Latvijā. Un tā noteikti nav Parīze, kur lietus un vējš liek sabozties daudz vairāk nekā mājās. Taču ar ticību, ka skaistums glābs pasauli, sildīs nervus vai vismaz remdēs dvēseles vētras, sniedzam ieskatu modes mājvietas Parīzes krāšņākā muzeja "La Galerie Dior" maģiskajā ekspozīcijā.

Muzejs, kas veltīts leģendārajam franču modes dizainerim Kristiānam Dioram, tika atklāts salīdzinoši nesen – 2022. gada pavasarī. Šo divu gadu laikā sajūsma un interese par muzeja apmeklējumu nav mazinājusies.

Kā Diors ir rakstījis savā autobiogrāfijā: "Modes dizaineri piedāvā vienu no pēdējiem patvērumiem brīnumiem. Viņi savā ziņā ir sapņu pavēlnieki..." Šie vārdi burtiski atdzīvojas, ienākot "La Galerie Dior" muzejā – vietā, kur 1947. gadā pirmo reizi durvis vēra "Maison Dior" modes nams. Spirālveida kāpnes, kuras apņem simtiem kleitu, apavu, rokassomu un cepuru mini versijas, veido ombre krāsu varavīksni, aicinot ienirt sapņu pasaulē. Šī aina ir kļuvusi par "Instagram" ikonu, kuru publicē un pārpublicē katrs apmeklētājs. Taču īstais sapnis sākas tikai pēc šo kāpņu šķērsošanas.

Foto no "La Galerie Dior" muzeja:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!