Foto: Shutterstock

Sieviešu intīmās zonas apmatojums gadu gaitā ir kļuvis par mainīgu modes simbolu – no pilnīgi gludai ādai līdz lepnam dabiskā "kažoka" demonstrējumam. Tas, kas kādreiz sākās kā pornogrāfijas industrijas diktēta tendence, šodien triumfē augstajā modē, kur modeles staigā pa mēli, lepni izrādot stilizētas kaunuma parūkas. Bet kas tad īsti šobrīd ir modē – "plika" vai dabiski mataina intīmā zona? Iedziļinoties vēsturē un aplūkojot mūsdienu tendences, atklāsim, kā sabiedrības normas un skaistuma standarti ir veidojuši sieviešu izvēles attiecībā uz intīmo apmatojumu un ko nozīmē "skaistuma kronis" šodien.

Vai apmatojuma mode ir atgriezusies?

2018. gadā kāda Ekseteras Universitātes studente īstenoja mēnesi ilgu kampaņu, mudinot sievietes ataudzēt ķermeņa apmatojumu, nevis to noskūt. Kopš tā laika mēs esam pieredzējuši tā dēvēto ķermeņa apmatojuma aktīvistu uzplaukumu.

Teiksi – 2018. gads ir visai tālā pagātnē, lai spriestu, vai tas vēl aizvien ir modē.

Nu tad – lūk! 2024. gads, augstā mode. "Maison Margiela" pavasara/vasaras modes skate bija brīdis, kad apakšdaļas apmatojums atgriezās modē. Janvārī modes nams pa mēli vadīja modeles, kuras bija uzvilkušas kaunuma parūkas, kas bija pilnā apjomā redzamas caur caurspīdīgajām kleitām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!