Nokristies svarā, attīrīt organismu, kļūt skaistāka... To visu tu vari visātrāk panākt, izmantojot Mēness fāžu noslēpumaino spēku, piemēram, ar zāļu vannām, vitaminizētiem dzērieniem, taukus šķeļošiem vingrojumiem, ķermeņa kopšanas procedūrām vispiemērotākajā laikā.
Periods starp jaunmēnesi un pilnmēnesi: intensīva ādas kopšana

Augošs Mēness

Ķermeņa ievīstīšanas procedūras ādas maigumam

Centrālapkures siltais, sausais gaiss, biezs apģērbs ir daži no iemesliem, kāpēc ķermeņa āda ziemas beigās ir sausa un raupja. Ar ātri žūstošu krēmu uzklāšanu vien nepietiks, lai mīkstinātu ādu. Tieši divas nedēļas starp jaunu Mēnesi un pilnmēnesi ir ideāls laiks intensīvākai ādas kopšanai: no rītiem ādā iemasē barojošu ķermeņa krēmu (piemēram, Nivea ādas izlīdzinošo krēmu "Intensivcreme Q 10 plus"), jo īpašu uzmanību veltot rokām, elkoņiem, ceļgaliem un kājām.

Recepte barojošai maskai, ko lieto reizi nedēļā: saputo vienu olas dzeltenumu, mazliet iespiež tajā citrona sulu, pa pilienam iemaisa 4 ēdamkarotes masāžas eļļu, kamēr veidojas viendabīga masa. Tad pievieno pustējkaroti augļu etiķa un 4 pilienus mandarīnu eļļas. Krēmveidīgo masu ieziež vienmērīgi pa visu ķermeni, uz nakti ietinoties vecā palagā un biezā dvielī. Pēc dušas nākamajā rītā āda būs brīnišķīgi maiga un zīdaina.

Atjaunošanās, vērtīgu vielu uzņemšanas un rezervju uzkrāšanas laiks

Tagad ir īstais laiks ādas kopšanai ar atjaunojošām vielām, kas sausu ādu atsvaidzina un padara tvirtu, jo šai laikā āda ir sevišķi uzņēmīga. Tas visvairāk attiecas uz ķermeņa ievīstīšanas procedūrām un smaržojošām aromātisko eļļu masāžām tām ķermeņa daļām, kuras pavasarī atkal nonāk redzeslokā.

Sporta nodarbībās šī Mēness fāze jāizmanto muskuļu stiprinošiem treniņiem. Mēness tumšā puse: organisms uzkrāj barības rezerves, gastronomiskie grēciņi apēsto kaloriju "bumbu" veidā daudz vairāk pārvēršas taukos nekā citā laikā. Ja tu rūpējies par savu figūru, līdz pilnmēness fāzei būtu jāatsakās no saldumiem un trekniem ēdieniem, vairāk pievēršot uzmanību vitamīniem un minerālvielām bagātam uzturam.

Eļļas masāža

Gluds vēders, gluda āda uz rokām un kājās, zīdaina āda dekoltē zonā – augošā Mēness fāzē galvenokārt šīm ķermeņa daļām nāk par labu maiga eļļas masāža. Tādējādi tiek veicinātas visas ādas funkcijas, uzlabojas asinsrite. Ideāla metode: pēc dušas vai vannas tikai mazliet nosusināt ādu ar dvieli un iemasēt mitrajā ādā ķermeņa masāžas eļļu. Sāk ar kāju lejasdaļu, virzoties uz augšu, tad seko rokas, gurni, krūtis, dekoltē, pleci, kakls un mugura. Visbeidzot ar ieeļļotām plaukstām riņķo ap nabu – 3 minūtes, tas veicinās arī tauku šķelšanos.

Muskuļu formēšanas treniņš

Tam ir vislabākie panākumi, kad Mēness sirpis atkal pieaug. Tāpēc tagad nedrīkst izlaist nevienu spēka treniņa nodarbību fitnesa klubā un jo īpaši trenēt problemātiskās zonas. Mājās to efektīvi var darīt ar espanderu vai elastīgo gumiju. Šie vingrojumi stiprina muguras un vēdera muskuļus: nogulties, kājas paceļ perpendikulāri grīdai, elastīgo gumiju pārliek pēdām, cieši turot aiz galiem. Ieelpot un kājas lēnām nolaist, taču tikai tik tālu, lai muguras lejasdaļa visu laiku būtu cieši pie grīdas. Pie izelpas kājas atkal paceļ. Atkārto 10 reizes.

Aļģu un alvejas impulss ādas tvirtumam

Vēders varētu būt tvirtāks? Aļģu komprese veicina taukvielu maiņas procesu un iedarbojas nostiprinoši: 2 ēdamkarotes aļģu pulvera ar 2 ēdamkarotēm zāļu tējas (organismu attīrošā tēja, piemēram, ar bērza lapām, plūškoka lapām) sajauc putriņā, izklāj uz vēdera, pārsedz ar plēvi. Pēc 20 minūtēm noskalo ar kontrastdušu (pārmaiņus siltu un aukstu ūdeni). Līdz Pilnmēness fāzei atkārto ik pēc divām dienām.

Alternatīva ikdienas lietošanai: ķermeņa krēmu, kas satur vērtīgas vielas no jūras veltēm, ar nelielām apļveida kustībām no kreisās uz labo pusi iemasē ādā. Vietās, kur ir āda ir sevišķi sausa - uz apakšstilbiem vai dekoltē zonā, mitrinošu iedarbību sniedz alvejas gēla uzklāšana biezā kārtā, pēc 15 minūtēm atlikumu noslauka.

Vannas pozitīvais efekts

Siltā vannas ūdenī var relaksēties un vienlaicīgi rūpēties par savu ādu un arī labsajūtu – tas augošā Mēness fāzē iedarbojas sevišķi labi. Šai laikā ideāli ir krēmveida vannas, eļļas vannas vai aromātiskās vannas ar ēteriskajām eļļām (piemēram, Dove "Softening Silk Bath", Fa Wellness System "Milk & Tonic Cremebad").

Ieteikums relaksējošai vannai, kas sevišķi piemērota sausas ādas kopšanai: 1 sauju lavandas ziedu uzvāra 1 litrā ūdens, nokāš. Pievieno 2 ēdamkarotes medus, 1 ēdamkarote krējuma (25–29 % tauku), 2 ēdamkarotes mandeļu eļļas un sajaukumu iejauc tekošā vannas ūdenī. Ķermeņa ieziešana ar krēmu pēc tam vairs nav nepieciešama, jo no vannas izkāpj ar maigu aizsargkārtiņu uz ādas.

Sulu spēks

Svaigi spiestās augļu vai dārzeņu sulās ir daudz imūnsistēmai un organismam vitāli svarīgu vielu, tajās ir maz kaloriju un ar tām var labi aizstāt vienu ēdienreizi. Vitamīnu kombināciju starojošai ādai un šūnu aizsargājošu iedarbību sniedz tomātu, burkānu, gurķu un diļļi, kā arī papaijas, kivi, apelsīnu un greipfrūtu sulas. Tās ir ideālas arī atslodzes dienām, vislabāk pilnmēness laikā.

No pilnmēness fāzes līdz jaunam Mēnesim uzlabo fizisko formu

Dilstošā Mēnesī: dziedinošās vannas

Attīrošā vanna ar aļģēm vai ārstniecības augiem dilstoša Mēness fāzē sniedz sevišķi attīrošu iedarbību. It īpaši, ja tu pirms tam veiksi ķermeņa pīlingu vai arī enerģisku masāžu ar birsti, attīrīšanās process tavā ķermenī vēl vairāk paātrināsies. Ārstniecības augu vannai izmanto nātru un/vai liepziedu tēju, ko uzvāra, pēc 15 minūtēm pievieno vannas ūdenim, kurā relaksējies 20 minūtes.

Tagad ķermenis ir gatavs attīrīties un atbrīvoties no spriedzes

Šis ir ideāls laiks, lai ar pīlingiem un dziļo attīrīšanu uzlabotu raupjo, bālo ziemas nogurdināto ādu, padarot to atsvaidzinātu un sārti gludu. Ja ir vēlme nomest dažus kilogramus liekā svara un uzlabot fizisko formu, vislabāk to darīt līdz jaunam Mēnesim, jo šai laikā diētām un attīrīšanās kūrēm ar svīšanu saunā vai "sāls kreklā" (recepti skat. tālāk) ir vislabākie rezultāti. Organismam ir papildus enerģija jaunas fitnesa programmas uzsākšanai.

Izmanto enerģijas pieplūdumu

Izmanto enerģiju, kas šai laikā pie tevis plūst no Mēness, lai nodarbotos ar taukus šķelošiem vingrojumiem, piemēram, lēkšana ar lecamauklu, stepa aerobika, džogings vai bodybike nodarbības. Tas palīdzēs ātrāk gūt panākumus, jo gandrīz divu nedēļu ilgajā dilstošā Mēness fāzē ķermenis vieglāk iztur piepūli, ir izturīgāks un gūst labāku fizisko kondīciju. Kas šajā laikā atsāk savas fitnesa nodarbības brīvā dabā, daudz mazāk izjūt muskuļu sāpes. Svarīgi: jātrenējas vismaz divreiz nedēļā, ne mazāk kā 30 minūtes.

Problēmas ar lieko svaru?

Dilstošais Mēness palīdz samazināt svaru, jo liekās kalorijas šajā fāzē tik viegli nenonāk problemātiskajās ķermeņa zonās. Šai periodā vislabāk uzsākt plānotu diētu, pie kam atbrīvoties no sārņiem organismā var, iekļaujot diētā kartupeļus, rīsus, sparģeļus, ananāsus, jo tie palīdz izvadīt no organisma šķidrumu, un iekarsēt vielmaiņu ar pikantiem dārzeņiem un asām garšvielām (paprika, čili, tabasko).

Jebkurā Mēness fāzē ir svarīgi atcerēties, ka ik dienu jāizdzer vismaz 2 litri ūdens. Tas veicina tauku šķelšanos un limfas plūsmu, paātrina attīrīšanās procesus. Vēlams ir ūdens, kas bagātināts ar magniju, un zāļu tējas (nātres, liepziedi, kadiķi). Kā vielmaiņas paātrinātāju ik dienu jāizdzer viena tējkanna ingvera tējas: 4 ripiņas svaiga ingvera 5 minūtes ļauj ievilkties 1 litrā karsta ūdens. No rītiem izdzer vienu tasi, atlikušo tēju izdzer dienas gaitā.

Svīšanas kūre slaidumam

Piedāvājam divas attīrīšanās procedūras tvirtākai un tīrākai ādai.

  1. Svīšana sāls kreklā. Vienā litrā karsta ūdens izšķīdina apmēram 3 līdz 4 ēdamkarotes jūras sāls. Šķīdumā uz pāris minūtēm iemērc kokvilnas T-kreklu, izžņaudz lieko ūdeni un uzvelk to mugurā slapju. Uzreiz ietinas biezā frotē dvielī un silti apsedzoties, guļ, svīstot apmēram pusstundu – stundu, pēc tam ātri noskalojas dušā. Sāls kārtiņa uz ādas aktivizē šūnu darbību, vielmaiņu, samazinot izsitumus dekoltē zonā un uz muguras.
  2. Melno dūņu maska iekarsē problēmzonas - vēderu, kājas, gurnus. Ārstniecisko dūņu masku (jautāt aptiekās) uzsilda, uzklāj biezā kārtā uz ķermeņa, šīs ķermeņa daļas cieši nosaitē ar caurspīdīgo pārtikas plēvi un ietin siltā dvielī. Pēc 20 minūtēm noskalo.

Sāls ādas skaistumam

Tikmēr, kamēr organisms ir noregulējies uz notievēšanu, ārkārtīgi efektīvas ir procedūras ar jūras veltēm. Aļģes, dūņas un jūras sāls ir bagāti ar kalciju, kāliju, magniju, iedarbojas dehidrējoši un nostiprina saistaudus. Minerālvielas un mikroelementus ķermenis vislabāk uzņem mitrā siltumā (svīšanas kūrē, vannās, sildošajās kompresēs), pie kam izvadot sārņus.

Viss iet gludi

Dilstošā Mēness fāzē ik pēc vienas vai divām dienām ieteicams veikt ķermeņa pīlingu vai masāžu ar birsti, lai izlīdzinātu ādas negludumus un padarītu to tvirtāku. Tādējādi nolobīsies raupjās, atmirušās ādas šūnas, pastiprināsies asinsrite, un tas palīdzēs šķelt saistaudos iestrēgušo šķidrumu. Pēc tam ķermeņa problemātiskās zonas būs vēl atsaucīgākas masāžai ar anticelulīta krēmu. Limfātiskās sistēmas darbību sevišķi uzlabos ķermeņa balzāmi ar ēteriskajām eļļām (pīnija, timiāns, kadiķis, piparmētra). Tos uzklāj viegli masējošām kustībām vēdera lejasdaļas virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!