-4201065
Foto: Publicitātes foto
Pasauli ir pārņēmis svaigēšanas vilnis. Ugunij, katliem un pannām pieteikts īstens karš. Kaut gan tajā pašā laikā svaigēdāju frontē tomēr nav vienprātības: ja vieni uzturā lieto tikai dārzeņus un augļus, otriem jāštopē iekšā jēla gaļa un zivis?

Jauna vēsma
Ir daudz iemeslu pārejai uz "svaigu un jēlu" uzturu. Vieniem tā ir vienkārši moderna diēta, citiem - ideāls atjaunošanās veids (šo versiju uzstājīgi atbalsta Holivudas zvaigzne Demija Mūra). Kāds cits ir pārliecināts, ka svaigēšana palīdz atbrīvoties no virknes dažādu slimību līdz pat diabētam, hipertonijai un vēzim. Vēl kādam tas ir viens no veidiem, kā iegūt dvēseles un ķermeņa harmoniju.

Ja paskatās stingrāk, pats svaigēšanas (raw food) jēdziens ir diezgan izplūdis, un katrai svaigēdāju grupai ir sava izpratne par to, ko drīkst un ko nedrīkst ēst. Klasiskie vegāni atzīst tikai augu valsts izcelsmes produktus: dārzeņus, augļus, sēnes, diedzētus graudus, sakņaugus, riekstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!