Foto: Publicitātes foto
Atbrīvošanās no liekā apmatojuma ir vesela epopeja un stāsts ik katras sievietes dzīvē. Pa šo laiku ir izmēģināts dažāds produktu un ierīču arsenāls. Rezultāts? Diezgan matains.... Tāpēc ar prieku pieņēmu iespēju testēt Philips Lumea epilatoru – ierīci, par kuru bija dzirdēts, bet kuru vēl nebija iespējas izmēģināt.

Jāsaka, ka līdzšinējais liekā apmatojuma noņemšanas arsenāls mani neapmierina. Skuveklis ir alu laikmeta epilators, bet visu veidu matu plēsēji un rāvēji man nekad nav patikuši. Tie prasa laiku, naudu, process bieži ir sāpīgs un, kas visvairāk kaitina, šie lieko matu noņemšanas veidi bieži noved pie ieaugušo matiņu problēmas. Un problēmas man nepatīk.

Tāpēc ar lielu interesi aplūkoju jauno Philips Lumea epilatoru, kas iedarbojas uz matu saknēm ar "saudzīgiem gaismas impulsiem". Tas radīts drošai lietošanai tieši mājas apstākļos. No sākuma nobīstos no ierīcei pievienotās lietošanas pamācības. Liekas, lai to izlasītu, darbā būs jāprasa brīva diena. Tomēr nav tik traki, turklāt šis ir gadījums, kad pamācība tiešām jāizlasa rūpīgi. Jo ierīce ir smalka, un tās nepareiza lietošana var nebūt prātīga - piemēram, šo aparātu nedrīkst izmantot uz sejas.


Ierīces pamācība sniedz būtisku informāciju - ierīce nederēs sirmu, blondu un rudu matu īpašniecēm. Gaismas stars vienkārši nespēs sazīmēt ādā šādu gaišu matu saknītes. Pārējās dāmas (un arī kungi) - laipni lūgti gaismotās epilācijas procesā! Pirms lietošanas apstrādājamā zona ir jānoskuj ar skuvekli - ar aparātu ir jādarbojas uz tīras, gludas ādas. Pats aparāts viegli ieguļ rokā, tas ir lietojams bez vada.

Kā tieši aparāts darbojas? "Philips Lumea sūta saudzīgus gaismas impulsus matiņa saknei. Tā rezultātā matiņš pats izkrīt, un tiek kavēta matiņa atkārtota ataugšana. Šīs procedūras regulāra atkārtošana saglabās gludu ādu ikdienā"- tā sola ražotāji.

Tālāk darbošanās notiek sekojoši - instrukcijā ir tabula, kurā norādīti ādas tipi un attiecīgi - impulsa stiprums, ar kādu drīkst iedarboties uz ādu. Vislabākā kombinācija - gaiša āda un tumši mati. Tad gaismas impulsi rosās visveiksmīgāk. Tāpēc šis ir labākais laiks, lai sāktu cilāt Philips Lumea. Sauļošanās sezona vēl nav sākusies. Tā kā esmu bāla kā piena paka - ceru uz labu rezultātu un nopriecājos, ka neesmu paspējusi atklāt solārija sezonu. Ražotāji sola, ka efekts parādīsies pēc 4-5 lietošanas reizēm. Tas nozīmē - uz vasaras sezonas sākumu ādai vajadzētu būt gludai.

Kad aparāts ir ieslēgts un noregulēts - var sākt zibšņot. Nekādas želejas vai citas papildu lietas nav nepieciešamas. Ierīce jāpieliek pie ādas 90 grādu leņķī un tā ciešāk jāpiespiež. Ja ierīce ir izveidojusi vajadzīgo kontaktu ar ādu - uz tās iedegas zaļais sensors - tātad var droši spiest gaismas slēdzi. Iedarbība uz ādu atgādina savārguša oda kodienu. Salīdzinot ar vecās paaudzes epilatoriem - matu izrāvējiem - šī ir tīrā atpūta. Tiesa - pie noteikuma, ka ir atrasts piemērotākais režīms no tabulas instrukcijā.

Pēc zibšņa aparātu noņem un liek klāt atkal tieši blakus iepriekšējās apstrādes vietai. Visērtāk šādi ir apstrādāt padušu un bikini zonu. Lai apstrādātu kājas - būs jārēķinās ar lielāku pacietību un laiku. Ražotāji norāda šādus aptuvenos epilācijas laikus:

- viena paduse - 1, 5 min

- viena bikini līnija - 1, 5 min

- visa bikini zona - 5 min

- kāja no ceļgala uz leju - 12 min

- kāja visā garumā - 20 min

Apstrāde jāveic reizi divās nedēļās. Efekts tiek solīts pēc 4-5 lietošanas reizēm. Pa šo laiku mati lēnām izkritīs paši, atliks tikai noturēt iegūto efektu, ik pa laikam atkārtojot procedūru reizi mēnesī vai pat vēl retāk.

Jāpiezīmē, ka man ir visai jutīga āda un biju diezgan aizdomīga - ar ko šis foto epliācijas eksperiments beigsies. Ikdienā āda uzvedas normāli, taču, piemēram, pirts karstumā, āda uz kājām sāk taisīt pigorus - pēkšņi noklājas dīvainiem sarkaniem pleķiem. Ļoti cerēju, ka iedarbība ar gaismu nedos līdzīgu rezultātu, jo aparāts darbojoties uzkarst un arī uz ādas jūtamais vārgā oda kodiens ir tāds kā pakarsts.

Vienīgais, kas mani mierina, ir fakts, ka uzņēmums Philips pie šīs tehnoloģijas ir strādājis veselus 10 gadus. "Tā radīta no tehnoloģijas, ko lieto profesionālos skaistumkopšanas salonos. Philips pielāgoja šo tehnoloģiju drošai un efektīvai lietošanai savās mājās. Philips cieši sadarbojās ar vadošajiem dermatologiem un attīstīja revolucionāru matiņu likvidēšanas sistēmu. Vairāk nekā 10 gadu garumā tika veikti plaši klientu apmierinātības pētījumi ar vairāk nekā 1500 brīvprātīgajiem", vēstī izstrādātāji.

Es ceru, ka visi brīvprātīgie ir pie labas veselības un viņiem joprojām ir mati vismaz tur, kur tos bija iecerēts paturēt. Tad, lūk. Pēc aktīvas rosīšanās ar aparātu uz savas jutīgās ādas, es neredzu nekādas nelāgas pēdas. Nav ne apsārtuma, ne niezes, ne kādu citu nepatikšanu. Viss ir perfekti.

Vienīgais, kas būtu minams kā mīnuss - ja tiek apstrādāta kāju āda lielākā laukumā, tad ir grūti orientēties - kur esmu jau zibšņojusi un kur vēl nē. Savukārt divreiz iedarboties uz vienu un to pašu vietu nebūtu vēlams - efektu tas nepalielinās, tikai kairinās lieki ādu.

Un vēl - lietot Philips Lumea būtu ieteicams labi apgaismotās telpās, jo tad zibsnis nav tik spilgts. Tumšākā telpā tas tomēr radīt acīm diskomfortu. Citādi - ierīcei nav nekādu īpašu iezīmju, kurām piesieties. Ja nu vienīgi fakts, ka tā it nemaz nav lēta. Ok, teikšu, kā ir - tā ir dārga. Veikalos tā maksā ap 400 latu. Kā uz to raugās - ja parēķina salonos atstāto naudu, ceļā notērēto benzīnu, dažādo mājās lietoto līdzekļu klāstā iztērēto naudu, tad varbūt investīcija pāris gadiem nemaz nav tik liela.

Aparāts nu ir vienreiz lietots un, protams, nekāds brīnums pagaidām nav noticis. Matus nepārskaitīju, bet, šķiet, to ir tieši tik pat. Taču tā tam arī jābūt. Labs rezultāts tiek solīts pēc 4-5 lietošanas reizēm. Drīz sekos testa turpinājums un stāsts, ar ko šis eksperiments beigsies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!