Foto: PantherMedia/Scanpix
Arvien vairāk maksātspējīgu sieviešu vecumā pēc 60 gadiem vēlas apturēt savu ārējo izskatu "pusmūža vecumā", lai tādejādi varētu saglabāt savu darba vietu, karjeras pozīciju un kolēģu respektu, vēstī Daily Mail. Te paveras milzu darba lauks vadošajiem dermatoloģijas speciālistiem.

Dermatoloģijas speciāliste Dr. Makrīna Aleksaida - Armenakas stāsta, ka daudzi viņas gados vecākie klienti, kā, piemēram, zināmu žurnālu redaktori, finansisti un slavenības, vēlas "apstādināt" savu izskatu 45 - 55 gadu vecumā.

Populārākās kosmētiskās procedūras viņas privātpraksē Manhetenā ir dažādi ķīmiskie pīlingi un lāzerterapijas. Speciālisti uzsver - šobrīd pieaug kosmetoloģisko procedūru skaits tieši karjeras sieviešu vidū, kuras tās izmanto, lai saglabātu savu izskatu tieši profesionālos nolūkos.

Viena no ilggadējām Dr. Aleksaidas-Armenakas klientēm (sieviete vēlējās palikt anonīma profesionālu iemeslu dēļ) ir luksusa brenda viceprezidente. Viņa apgalvo, ka šādas kosmētiskās procedūras ir kļuvušas par viņas ikdienas neatņemamu sastāvdaļu. "Gandrīz katru nedēļu es lidoju uz dažādiem kontinentiem. Darbā man neļautu būt tādā ikdienas ritmā, ja es izskatītos tikpat nogurusi, cik es patiesībā jūtos."

Dermatoloģijas speciāliste, kura ir palīdzējusi daudzām sievietēm atgūt par dažiem gadiem jaunāku izskatu, uzsver: "Tas ir kā mākslīgs koks - tā lapas ir koši zaļas un stumbrs ir perfekts. Bet tas tomēr īsti vairs neizskatās pēc īsta koka."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!