Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka atsevišķi ēdieni un dzērieni kaitē zobiem, padarot tos tumšākus, tāpēc no tiem izvairāmies. Bet nereti, paši to nezinot, apēdam ko krietni kaitīgāku, tā padarot savu smaidu mazāk žilbinošu. Turpinājumā "Women's Health" apkopotie septiņi produkti, kas kaitē mūsu smaidam.

Ogas

Ogas un sulīgi augļi ir veselīgi, bet tie satur krāsas pigmentus, kas ieēdas zobu emaljā, padarot to tumšāku. Lai no tā izvairītos, pēc mielošanās ar šo ēdienu, iztīri zobus vai vismaz izlīdzies ar košļājamo gumiju.

Bietes

Mēs visi zinām, ko bietes nodara apģērbam. Tāds pats efekts tiek radīts arī zobiem.

Krekeri

Vairums krekeru izgatavoti no saliktajiem ogļhidrātiem, kas pārvēršas cukurā, veicinot kariesa attīstīšanos.

Balzamiko etiķis

Tas iekrāso zobus, kā arī kaitē to emaljai skābuma dēļ. Centies balzamiko etiķi patērēt pēc iespējas mazāk, aizstājot to ar olīveļļu un citronu sulu.

Marinēti dārzeņi

Marinētie dārzeņi to skābuma dēļ noārda zobu emalju, padarot tos jutīgākus pret iekrāsošanos no citiem produktiem.

Kafija un tēja

Visiem zināms, ka kafija un tēja nav zobiem draudzīgo produktu sarakstā. Pēc to dzeršanas iztīri zobus, tā mazinot pigmentu ieēšanos.

Tomātu mērce

Tomātu mērces un kečups ir gan skābs, gan pigmentēts produkts, kas veicina emaljas eroziju un krāsas nosēdumu palikšanu tajā. Izvairies no zobu gaišā toņa zaudēšanas, mērces un kečupu lietojot reti un mazās devās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!