Ogas
Ogas un sulīgi augļi ir veselīgi, bet tie satur krāsas pigmentus, kas ieēdas zobu emaljā, padarot to tumšāku. Lai no tā izvairītos, pēc mielošanās ar šo ēdienu, iztīri zobus vai vismaz izlīdzies ar košļājamo gumiju.
Bietes
Mēs visi zinām, ko bietes nodara apģērbam. Tāds pats efekts tiek radīts arī zobiem.
Krekeri
Vairums krekeru izgatavoti no saliktajiem ogļhidrātiem, kas pārvēršas cukurā, veicinot kariesa attīstīšanos.
Balzamiko etiķis
Tas iekrāso zobus, kā arī kaitē to emaljai skābuma dēļ. Centies balzamiko etiķi patērēt pēc iespējas mazāk, aizstājot to ar olīveļļu un citronu sulu.
Marinēti dārzeņi
Marinētie dārzeņi to skābuma dēļ noārda zobu emalju, padarot tos jutīgākus pret iekrāsošanos no citiem produktiem.
Kafija un tēja
Visiem zināms, ka kafija un tēja nav zobiem draudzīgo produktu sarakstā. Pēc to dzeršanas iztīri zobus, tā mazinot pigmentu ieēšanos.
Tomātu mērce
Tomātu mērces un kečups ir gan skābs, gan pigmentēts produkts, kas veicina emaljas eroziju un krāsas nosēdumu palikšanu tajā. Izvairies no zobu gaišā toņa zaudēšanas, mērces un kečupu lietojot reti un mazās devās.