Kārtības uzturēšanai virtuvē attaisnojums nudien nevar būt telpas izmērs, jo pat mazākajā virtuvē viss var būs kārtīgs, ir tikai jāpieliek pūles plānošanā un jāizmanto savas organizatora prasmes. Savos padomos par to, kā allaž saglabāt kārtību virtuvē dalās marthastewart.com portāls.
Plaukts pannām, katliem un citiem piederumiem
Katrā virtuvē ir jābūt dziļai atvilktnei, plauktam vai atsevišķam skapim, kur uzglabāt visus katlus, pannas, plātis, cepamtraukus un kūkas veidnes, lai būtu skaidri zināms, kur kas glabājas. Ja šie piederumi tiks novietoti katrs savā vietā, tad visai drīz radīsies nekārtība, turklāt tā ir arī grūtāk orientēties. Lai būtu vieglāk to visu uzglabāt, izmanto speciālos statīvus, lai, piemēram, pannas var tikt izkārtotas viena virs otras, nekrāmējot tās vienu otrai virsū. Atsevišķajā plauktā nevis cepeškrāsnī vai uz galda virsmas glabā arī mafinu pannu, caurduri, cepamplātis un visus pārējos ēst gatavošanai paredzētos piederumus. Mazākās telpās var tikt izmantots pie sienas piestiprināts stienis vai āķi, kur iekarināt visus virtuves piederumus un rīkus.