virtuve virtuves iekārta salas tipa virsma
Foto: Shutterstock
Vaicāti par sapņu virtuvi, ne viena vien atbildē varētu izskanēt vēlme pēc salas tipa virsmas, kas viennozīmīgi ir ļoti ērts un praktisks papildinājums bez virtuves iekārtas. Virsmu var izmantot gan ēdiena gatavošanai, gan tā pasniegšanai, tāpēc tās ieplānošanu vērts apsvērt gan lielāku, gan mazāku virtuvju īpašniekiem. Kā to pareizi darīt, stāsta ''Houzz'' dizaineri.

Viens no biežāk izskanējušiem mītiem šajā tēmā ir aizspriedums, ka salas tipa virsma īstenojama vien lielā virtuvē. Dizainers Greims Vilsons uzsver, ka maza virtuve vēl nenozīmē, ka tajā nav vietas salas tipa virsmai, jo ir iespējams izveidot gan transformējamas virsmas, gan tādas, kas palīdzēs tieši pēc iespējas kompaktāk izmantot jau tā šauro telpu.

Pirmais aspekts, kas jāapskata, lemjot par labu šādai virsmai, ir, kā iemītnieki izmanto telpu un cik daudz vietas ir nepieciešams. Protams, ir jāzina, cik liela kvadratūra ir virtuvei, lai varētu kompakti pēc izmēriem noteikt, kur virsmu varētu ieplānot un cik daudz vietas tā varētu aizņemt, un šeit vislabāk palīdzēs kāds interjera dizainers, izveidojot projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!