Būtībā kafijas galdiņš jāuztver kā sava veida mākslas darbs – ir ļoti svarīgi, lai tas iekļautos interjerā, pildītu arī savu funkciju un labi izskatītos. Kafijas galds noteikti ir tas, kura noformējumu var mainīt ar kompozīcijām, dekoriem, aksesuāriem, tādējādi pielāgojoties sezonai, svētkiem vai noskaņojumam. Piemēram, Ziemassvētkos uz tā būs adventes vainags, bet Lieldienu gaidās tur var likt kādu pavasarīgu kompozīciju.
Ja allaž esi apskaudis kā žurnālos, bildēs, veikalu stendos iekārtoti šie galdi, iedziļinies šajos ''The Spruce'' priekšlikumos, kas palīdzēs pietuvoties ideālam.
Vispirms jāatceras par balansa ievērošanu – kas par daudz, tas par skādi. Nevajag jau tā mazo virsmu nokrāmēt ar visu iespējamo – skaistu trauku, svecēm, grāmatām, ziedu vāzēm un vēl pultīm. Vislabāk izvēlēties vienu vai divus centrālos objektus, ko papildināt. Tā var būt paplāte ar vāzi vai vairākām vāzēm, liels trauks ar augļiem vai saldumiem. Tāpat nevajadzētu aprobežoties ar kaut ko vienveidīgu – ja vēlies vairākas vāzes, tad variē ar to izmēriem un krāsām, ja tās ir grāmatas, arī tās liec dažāda formāta. Pārāk saskaņotas lietas izskatīsies vienmuļi.
Vēl viens atslēgvārds glīta kafijas galda noformējumā ir kompozīcija. Nejauši saliktas lietas ne vienmēr izskatīsies gaumīgi, tāpēc izdomā, kas būtu tie galvenie elementi un būvē ar tiem un ap tiem kompozīciju. Vienojošai var būt materiāls, krāsa vai faktūra, taču dažreiz efektīgu noformējumu izdosies panākt ar pilnīgi dažādām lietām, piemēram, zelta vāzi, metāla trauku un stikla aksesuāru. Kompozīcijas izveide ir tas sarežģītākais – jāspēj saredzēt, kā šīs lietas izskatīsies vislabāk, nenomācot viena otru. Vislabāk to saprast, variējot ar izvietojumu – izmēģini dažādus veidu, un sapratīsi, kādā salikumā lietas izskatās vislabāk.
Ļoti bieži kompozīcijas izveidi atvieglo kāda pamatne, kur to būvēt, piemēram, paplāte, šķīvis, bļoda vai kāds paliktnis – tad būs vieglāk saprast, kur veidot izkārtojumu. Nevajadzētu arī aizrauties ar šīs platformas pārkrāmēšanu. Piemēram, paplāti nevajadzētu nokraut ar lietām viscaur, tāpat arī bļodu nevajadzētu pārkrāmēt tik pilnu, ka neredz pašu trauku. Centies atrast līdzsvaru.
Uzmanība jāpievērš arī galda izmēram, cik liels vai mazs ir galds – arī no tā izriet tas, kādai jābūt kompozīcijai. Uz pavisam neliela galda nevajadzētu pārspīlēt ar lielām kompozīcijām, citādi nebūs vairs vietas pat ne krūzītei.
Nevajag izvairīties no augstām dekorācijām uz zemiem kafijas galdiņiem – spēlējies ar līmeņiem un eksperimentē, liekot vāzē garus zarus, pušķus vai ko citu. Protams, ar noteikumu, ka dekori netraucē, piemēram saredzēt pretī sēdošo vai neaizsedz skatu uz televizoru. Arī augsti dekori var labi izskatīties, pievēršot lielāku uzmanību zemajam un mazajam galdam. Taču ne vienmēr vajag uz galda likt daudz lietu, nereti pietiks ar kaut ko pavisam niecīgu, kaut vienu puķupodu vai vāzi, ja pārējais interjers ir gana piesātināts.
Kafijas galdam kompozīcijas labi izskatīsies dažādos novietojums – nav tā, ka tai vienmēr jābūt galda vidū. Arī galda galā labi izskatīsies kādi dekori. Vēl ieteicams variēt ar dekoriem, piemēram, uz paplātes liekot ne vien sveces, bet arī kādu dekoratīvu bumbu, čiekurus, pērļu virteni, dekoratīvus elementus u.c. niekus. Piemēram, līdzās vāzei var nolikt kādu dekoratīvu svečturi, kas labi izskatās arī bez iededzinātas sveces.
''Ikea'' piedāvā video materiālu, kurā parādīts, kā soli pa solim dekorēt kafijas galdu: