virtuve, interjers
Foto: Privātais arhīvs
"Pieaugot ģimenes locekļu skaitam, neraugoties uz mājas plašumu, sapratām, ka atsevišķu telpu ir maz, tādēļ nolēmām veikt mājas piebūvi. Tas faktiski ir atsevišķs stāvs, ko dēvējam par "bērnu korpusu". Tajā izvietotas istabas, kuras savieno caurstaigājams koridors, gluži kā viesnīcā ar atsevišķām ieejām. Mums ir četri bērni vecumā no četriem līdz 18 gadiem un vecākie brokastis gatavo paši, tāpēc izdomājām, ka viņiem nepieciešama sava funkcionējoša mini virtuve elementāru ēdienu gatavošanai," stāsta interjera dizainere Laura Liberte. Turpinājumā – viņas stāsts par jauno mājas elementu.

Bērnu virtuvi mēs ierīkojām kopīgajā telpā. Lai arī iespējamais izmērs līdz logam šķita daudz par maz, visu nepieciešamo izvietojām un plašāka iekārta nemaz nav vajadzīga.

Izvērtējot bērnu ēdienkartes paradumus, secinājām, ka tik sarežģīti risinājumi kā siltumatvilktne, aukstumkaste vai cepeškrāsns ne praktisku, ne drošības apsvērumu dēļ nav nepieciešami. Iekārtā ir mazais ledusskapis ar saldētavu un divu riņķu plīts. Ir arī izlietne, tā, ka traukus bērni var mazgāt paši. Tagad domāju, ka varbūt noderētu maza trauku mazgājamā mašīna, jo, neskatoties uz to, ka katram bērnam trauku komplekts ir savā krāsā, lai katrs pēc sevis ievērotu kārtību, praksē tas netiek ievērots, jo mūsdienu "tehnika izdarīs tavā vietā" laikmetā paņemt rokā trauku birsti ne vienmēr sanāk atcerēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!