Foto: Shutterstock
Modes tendences eksistē arī interjera dizainā, taču ir izvēles, ar kurām nekad nevar aizšaut greizi. Un tādi ir baltie virtuves skapīši. Kas šo krāsu padara ilgmūžīgu un nemainīgi aktuālu?
Kā norāda portāls "Architectural Digest", ņemot vērā virtuves izbūves izmaksas, baltu skapju izvēle ir saprātīga un loģiska, jo, gadiem ejot, mainot virtuves iekārtojumu vai atsevišķas detaļas, skapīši uz to fona izskatīsies nemainīgi labi. Protams, jāatceras, ka ir tūkstošiem baltā nokrāsu – no sniegbalta līdz silti baltajam tonim, kas teju atgādina dzeltenu. Tieši tādēļ baltu krāsu nedrīkst saukt par garlaicīgu. Kamēr silti baltie toņi labāk izskatīsies lauku mājās, vēsie toņi būs piemērotāki modernam mājoklim pilsētā.
Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ balti virtuves skapji nemainīgi aktuāli – uz to fona var izcelt citus virtuves dizaina elementus, piemēram, rakstainas flīzes vai tumšu darbvirsmu, apgaismojumu vai virtuves iekārtas. Balti virtuves skapīši telpā var darboties gluži kā rāmis gleznai: tie atbalsta un uzlabo kopējo telpas estētiku. Turklāt baltā krāsa lieliski "sadarbojas" ar jebkurām citām krāsām un arī tekstūrām. Baltas krāsas skapīši ir veids, kā akcentēt grīdas, tām izvēloties tumšas un drosmīgas krāsas flīzes, betonu vai citu grīdas segumu.
Tomēr nekas nav tikai balts vai melns. Un arī baltajai krāsai ir savi mīnusi. Pirmkārt, uz baltas krāsas skapīšiem ļoti labi var redzēt nolietojuma pazīmes un sadzīves laikā radušos defektus. Otrkārt, uz tiem būs perfekti redzami netīrumi un traipi, piemēram, eļļas traipi, pirkstu nospiedumu utt., tādēļ jāgatavojas, ka regulāri tīrīšanas darbi ir neizbēgami. Treškārt, tā kā šādas krāsas skapji ļauj izcelties citiem priekšmetiem un dizaina elementiem, bez šādām "pērlēm" virtuve var izskatīties vienmuļa un pat drūma. Visbeidzot, baltā krāsa atstaro gaismu, tādēļ jādomā par atbilstošu apgaismojumu, lai tas nepadarītu telpu pārāk gaišu un baltu.
Lai nedaudz paspēlētos ar neitrālo krāsu un arī skapīšus nedaudz izceltu uz pārējās telpas fona, lielisks paņēmiens ir furnitūras nomainīšana – atliek vien nomainīt skapīšu rokturus, tādējādi veicot pamanāmas, taču izmaksu ziņā lētas pārmaiņas, turklāt tas izdarāms bez lielas piepūles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!