Foto: Mark Litvyakov

No 20. līdz 25. oktobrim galvaspilsētu bija pārņēmis modes drudzis – šajā laikā norisinājās ikgadējā Rīgas modes nedēļa, kad Latvijas un ārvalstu dizaineri rādīja aktuālāko un inovatīvāko, bet viesi varēja uz savām mugurām demonstrēt, kā šos modes ieteikumus ir sapratuši.

Iveta Vecmane

To, ka klasika un lakonisms nav garlaicīgs, atkal jau gadu no gada pierāda dizainere Iveta Vecmane, kura tradicionālos siluetus uzlabo ar negaidītām un pārsteidzošām detaļām.

BAE by Katya Shehurina

Katja Šehurina, kura ir atpazīstama ar kāzu modes līniju, jau iepazīto sievišķīgo momentu papildina ar ne mazāk smalkiem un eksaltētiem tērpiem, bet valkājamiem citos svinīgos pasākumos.

Agne Kuzmickaite

Lietuvas modes dizaineres mērķis ir konceptuālas lietas padarīt par funkcionālām, jeb modi valkāt un nevis to apbrīnot. Katru sezonu viņa piedāvā jaunu kolekciju "ikdienas princesei" – sievietei, kura sabiedrībā spēlē ļoti dažādas lomas un meklē labāko veidu, kā visus pienākumus apvienot ar savām vajadzībām.

Collected Story

“Rīgas dizaina skolas” un “Burda” absolventes Milannas Gavaļeško zīmols par savu mūzu dēvē dinamisku sievieti, kura dod priekšroku sievišķīgam stilam, taču neiebilst to interpretēt modernāk un koķetāk.

Szcygiel

Poļu dizaineres Ania Szczygiel kolekcija ir kā gaiša veldze un kontrasts vietējo dizaineru tumšajam noskaņojumam. Mazliet citādais vienmēr ir aizraujošāk par vietējo ierasto.

Dans Krumpāns

Jauns vārds Latvijas modes dizaina industrijā ir Dans Krumpāns. Viņa versija par modē aktuālo ir melna, dramatiska un minimālu norādi uz sievišķību.

Amelii

“Amelii” ir kāzu modes zīmols un studija, ko 2014. gadā izveidojusi dizainere Ieva Ruka un skaidrojot, ka šī ir vieta, kur apstājas laiks, piedāvā vieglas, jutekliskas, harmoniskas un detalizētas kāzu kleitas ikvienai, dažādajai līgavai.

Amoralle

Buduāra garderobe, kas iedvesmota no luksusa augstās modes ir “Amoralle” kods. Ineses Ozolas izveidotais zīmols esot kā vieta sievietēm, kur un kā atraisīt savu iekšējo spēku.

Paade Mode

Ja pieaugušo garderobi dizaineri ir izkrāsojuši dramatiski tumšos toņos, tad bērnu modes zīmols “Paade Mode” atgādina par krāsu prieku.

Rock and Mouse

“Rock and Mouse” bērnu garderobe nav kā dziesma par mazajiem pieaugušajiem, bet gan mazajiem dumpiniekiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!