Foto: LETA
Mainoties valdošajai koalīcijai, par Saeimas priekšsēdētāju negaidīti kļuva Zaļo un zemnieku savienības priekšsēdētāja vietniece Daiga Mieriņa. Nu viņa parlamentu vada jau pusotru mēnesi, bet 18. novembrī teiks savu pirmo uzrunu svinīgajā sēdē, raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Mieriņa pastāsta, ka viņai bijušas aizdomas, ka varot kļūt par kandidātu amatam, taču politikā nekad nevar būt pilnībā pārliecināts, pirms nav noticis balsojums. "No rīta Zaļo un zemnieku savienības kandidāts bija Gunārs Kūtris, kuru visu dienu mēs arī kārtīgi atbalstījām," žurnālam stāsta Mieriņa, piebilstot, ka, sajūtot, ka atbalsta nav, kandidatūrai tika izvēlēta viņa.

Mieriņa Saeimā vēlas ienest jaunu elpu un, iespējams, pat kādas jaunas tradīcijas. Piemēram, svētkus parlamentā jāsvin skaisti, cienījami un labā noskaņojumā. Viņa norāda, ka bieži cilvēki fokusējas uz kaut ko ārkārtīgi lielu, aizmirstot par ikdienišķo, kas patiesībā arī veido visu krāšņo krāsu buķeti.

Sarunā ar žurnālu politiķe atzīst, ka aizvien meklē labu angļu valodas skolotāju. Viņa arī norāda, ka nebūt nav tā, ka valodu nezinātu vispār. "Es tajā arī runāju, bet ne tādā līmenī, lai... Ir taču zināmi piemēri Latvijas politikā, kad pašam vēlme pašam runāt angliski ne pārāk labi sanākusi. Nevēlos, lai ar mani tā sanāk," viņa stāsta. Īpašos gadījumos pašlaik viņa izmanto tulka pakalpojumus, un tam pat esot priekšrocības – kamēr tulks tulko, politiķe galvā labāk varot apkopot domas.

Taujāta, vai politiķei ir savs frizieris un stilists, Mieriņa atbild: "Kā jebkurai sievietei, man ir savs iecienītais frizieris, pie kura eju. Turklāt man pat ir divi – pie vīrieša eju griezt matus, bet pie sievietes – krāsot." Taču stilista un tērpu šuvēja viņai neesot, un arī uz 18. novembra sēdi līdz šim pasūtīt jaunu, īpašu kleitu nav bijis plānots. Visu savu mūžu viņa stilu sev veidojusi pati un pie tā jau pieradusi.

Visu rakstu lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 7. novembra numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!