Foto: Publicitātes foto

Sanantonio zoodārzs palīdzēs rast mierinājumu sāpinātajām un salauztajām sirdīm! Svinot visu mīlētāju dienu ar labdarības argumentu, iespējams iegādāties tarakānu, dārzeni vai peli un to noziedot citu dzīvnieku maltītei. Protams, zoodārzs parūpēsies, lai vārda brālis par notikušo tiktu informēts ar Valentīna dienas apsveikuma kartīti.

Jau ceturto gadu pēc kārtas Teksasā bāzētais zoodārzs organizē līdzekļu vākšanas akciju "Cry Me a Cockroach". Prusaki, dārzeņi un peles, bijušo vārdos nosaukti un kļuvuši par maltīti citiem, pērn savāca 7700 ziedojumus no vairāk nekā 30 pasaules valstīm. Populārākie jeb biežākie siržu lauzēji ir bijuši Deivida, Krisa, Maikla, Sāras, Amandas un Emīlijas vārdos nosaukti.

Unikālais pakalpojums nav tik dārgs kā bijušajai mīlestībai veltītais laiks. Par desmit dolāriem (ap deviņiem eiro) var iegādāties tarakānu, par pieciem (ap četriem eiro) dārzeni, bet visdārgākās būs sasaldētas pelītes – 25 dolāri (ap 23 eiro). Lai gan saka, ka atriebība sirdis nesalāpa, tā palīdzēs tukšiem vēderiem. Pēc ziedojuma veikšanas un pāridarītāja vārda iesniegšanas gan salauztā sirds, gan fakta vaininieks saņems digitālu Valentīna dienas kartīti ar notikušās "labdarības" aprakstu.

Bet tā nav vienīgā iespēja! Līdzīgi īpatnēju līdzekļu vākšanas akciju izstrādājis Ņūdžersijas mājdzīvnieku adopcijas centrs "Homeward Bound". Viņu piedāvājumā ir šķirties no 50 dolāriem (ap 46 eiro), lai par šiem līdzekļiem kastrētu vai sterilizētu kaķi bezpajumtnieku. Arī mincis tiks nosaukts bijušā vārdā. Atbrīvots no vairošanās spējas, tas tiks palaists brīvībā un vairs citus "neapdraudēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!