Foto: Publicitātes foto

83 gadus vecā Elizabete Svīthārta no Bruklinas Ņujorkā vairāk nekā 30 gadus ir kā apsēsta ar zaļo krāsu. Par Bruklinas Zaļo lēdiju dēvētā ekscentriķe skaidro, ka šī ir krāsa, kas viņu dara laimīgu, tāpēc tajā iekrāsoti sievietes mati, garderobe un saimniecība.

"Man patīk krāsas, un savas dzīves laikā esmu tās daudz lietojusi, zaļā vienkārši ir vislaimīgākā. Tā ikvienu padarīs priecīgu, un ar to ir viegli sadzīvot," Svīthārta šonedēļ stāstījusi TV šovā "The Morning".

Zaļās lēdijas mati neatšķiras no zaļās garderobes un mājas. Interjers ir teju vienkrāsains, atšķirības sastopamas tikai zaļā tonalitātēs, kas sākas no neona zaļām ieejas durvīm un turpinās ar salātlapu zaļām kāpnēm. Arī visas mēbeles, sadzīves tehnika un aksesuāri ir zaļi, ieskaitot dīvānu, galda piederumus un blenderi. Bet pagalmā, protams, augi dabiski ir zaļi. "Es pamostos no rīta, un ir tik patīkami pagatavot kafiju zaļā kafijas automātā, pupiņas samalt zaļās dzirnaviņās. Tā ir skaista, zaļa pasaule!” ekscentriķe arī atzinusi, ka apsēstība attīstījusies gadu laikā, ka tā nav bijusi "apzināta izvēle".

Svīthārta ir sievietes pseidonīms, kas no angļu valodas ir tulkojams kā "mīļā". Patiesībā viņa ir dzimusi Jaunskotijā kā Elizabete Ītone un Ņujorkā nonākusi 1964. gadā ar autostopiem. Ar vīru Robertu ir precējusies jau 56 gadus un abi iepazinušies 1966. gadā ukraiņu restorānā Īstvilidžā. Viņš pat nespēja iedomāties, ka reiz viņa dzīve kļūst tik zaļa.

"Cilvēki ir lieliski! Mani ieraugot, viņi smaida, ir priecīgi, vēlas nofotografēties un apskauties. Ļoti pozitīva pieredze," viņa apstiprina, ka mīlestība pret dzīvespriecīgajām dabas krāsām rezonē arī ar citiem pilsētas iedzīvotājiem un tiešsaistes kopienu. Ņujorka ir tālu, bet "Instagram" konts, ko var atrast ar lietotājvārdu @greenladyofbrooklyn, ir pieejams visiem viņas (pusmiljonam) sekotājiem un faniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!