Foto: paulaweigel/TikTok, gem.au/TikTok, christielangendorf/TikTok

Mileniāļi, sagatavojieties, Z paaudzes pārstāvjiem (jā, tiem pašiem, kas neapšaubāmi ir "TikTok" vadošie lietotāji) ir vēstījums par jūsu modes izvēli: "Potīšu garuma zeķes ir jauna pazīme, kas apliecina, ka esi vecs!" Zūmeri ir pasludinājuši potīšu zeķes par mirušām, norādot, ka tas ir izsens mileniāļu garderobes pamatelements. Starp citu, šī nav pirmā reize, kad notikusi nesaskaņa starp abām paaudzēm!

Bet kas tad īsti skaitās potīšu garuma zeķes? Tas ir auduma gabals, kas šķietami nosedz tikai pēdu apakšdaļu un sānus, savukārt nelielais auduma fragments, kas redzams apavu augšdaļā, simbolizē par zeķu klātbūtni.

Lai gan notiek diskusijas par precīzu robežpunktu starp mileniāļiem un viņu jaunākajiem Z paaudzes brālēniem, šķiet, ka atšķirība tagad ir mērāma zeķēs. Un tad nu, lūk, saskaņā ar jauno tiktokeru teoriju, cilvēka zeķes var pateikt visu, kas jums jāzina par šo cilvēku. Doma ir šāda: ja tu valkā zeķes, kas nav redzamas, tu esi avokado ēdošs tūkstošgadnieks. Un to valkāšana būtībā ir apliecinājums tam, ka tu neesi stilīgs! Arī augumam piegulošās "skinny bikses" un aizbāzts krekls – ir elementi, kas, kā skaidro jaunie stilisti, cilvēku vizuāli padara vecāku un arī bezgaumīgi vecmodīgu.

Portāls "Independent" raksta, ka videoklipi internetā ir kļuvuši gluži vai virāli par šo it kā sīkumaino paaudžu cīņu. "Gen Z" paaudze video rullīšos medī svešiniekus un ņirgājoties mēģina uzminēt viņu vecumu, protams, ka skatoties uz viņu zeķēm.

Pat ja neņemam vērā "TikTok" tendenci, teorija joprojām varētu būt pamatota. Mēdz taču teikt, ka, paskatoties uz cilvēka apaviem, var atšifrēt, kas šis par tipiņu. Bet varbūt mums visu laiku vajadzēja skatīties uz šo cilvēku zeķēm?

Kā izrādās, augstajām zeķēm šobrīd ir slavas mirklis. Modes žurnāls "In Style" jau janvārī ziņoja, ka zeķu demonstrēšana atkal ir aktuāla, jo īpaši atgriežas "Crew socks". Arī modes konsultante portālā "Independent" stāsta, ka mēs dzīvojam izteiksmīgu zeķu laikmetā, kad prece no nepieciešamības galu galā ir kļuvusi par galveno modes tendenci: "Cilvēki ir sapratuši, ka zeķes var būt svarīga apģērba sastāvdaļa, nevis tikai ērtība," viņa piebilst.

@sarsie.gk

When you spend your entire teen/adult life trying to HIDE your socks

♬ Knocked Up_am i too old to be here - Peacock

Vai un kā mileniāļi cenšas iefiltrēties Z paaudzes pulciņā?

Lai gan "Gen Z" paaudze ir likusi manīt, ka mileniāļi ir atpalikuši no modes, "TikTok" plūsmā ir atrodami vairāki tūkstošgadnieku videoklipi, kuros parādīts vienkāršākais veids, kā apvienoties, lai iekļautos Z paaudzes pulciņā. Proti, mileniāļi, kas vecāki par 30 gadiem, filmē sevi, uzvelkot baltas garās zeķes, jokojot, ka cenšas neatpalikt no jauniešiem.

Pilnā treniņtērpā, kas ietver arī legingus, viena no mileniāļu paaudzes lietotājām izmet savas īsās potīšu zeķes, lai aizstātu tās ar baltām zeķēm, kuras viņa pārvelk pāri legingiem (gluži vai sasniedzot ikrus), ar mērķi, lai visa pasaule šīs zeķes redzētu.

Šis videoklips, protams, pamudināja uz sarunu vairākus komentētājus, tostarpā arī šis: "Es, 35 gadu vecumā, universitātē skatos, kā 18, 19, 20 gadus veci jaunieši valkā garās, baltās zeķes, tāpat kā to dara mans 70 gadus vecais tētis. Klau, es gaidu, kā diskusija par zeķēm ar sandelēm izvērsīsies šo jauniešu vidū."

Tomēr ir arī tādi, kas vietnē "TikTok" ir publicējuši videoklipus, paužot savu neapmierinātību un neizpratni par savu mīļo zeķu aizliegumu. "Mēs esam aizgājuši pārāk tālu," raksta kāda sieviete, kurā viņa mēģina uzvilkt rozā pusgarās zeķes ar dzelteniem krokšiem.

Cita sieviete videoklipā ar 1,4 miljoniem skatījumu jokoja, ka viņa ietaupījusi uz botoksa rēķina, "vienkārši nopērkot tās sasodītas zeķes". Un komentārā pie tā paša videoklipa kāda cita pajokoja, ka uz sporta zāli devusies pusgarajās zeķēs, nevis potīšu zeķes, "un reģistratūrā mani nodēvēja par jaunkundzi kundzes vietā".

@stef_unny This ones tough for me 😩#unpopularopinion #millennial #anklesocks #highsocks ♬ MILLION DOLLAR BABY (VHS) - Tommy Richman

Lūk, ar to oficiāli varam arī paziņot, ka sācies "vectēva" stila gads! Saskaņā ar "Pinterest" datiem, kanādiešu meklēšanas vaicājumi "pusgarās zeķes ar snīkeriem" ("crew socks with sneakers outfit") maijā piedzīvoja milzīgu lēcienu. Un tiem, kuriem šīs zeķes varētu asociēties ar vectēvu, "Pinterest" jau prognozēja, ka 2024. gads būs "vectēva" stila pieņemšanas gads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!