Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Filipīnu Katoļu universitātes students aizrādījis pāvestam Franciskam, lai "pārtrauc lietot aizskarošu valodu" pret LGBTQ kopienas cilvēkiem, vēsta BBC.

Apvainojumi rada "milzīgas sāpes" skaidrojis Džeks Lorenzs Acebedo Rivero (Jack Lorenz Acebedo Rivero) tiešsaistes video paneļdiskusijā, kas norisinājās kopā ar citiem Katoļu universitātes studentiem un pāvestu.

Kādā slēgtā sanāksmē ar bīskapiem pāvests vairākas reizes esot teicis, ka homoseksuāliem vīriešiem nevajadzētu ļaut gatavoties priesterībai. Piebildis, ka tur jau valda "frociaggine", kas ir ļoti aizskarošs apvainojums. Pāvests gan vēlāk atvainojās tiem, kurus viņš sāpinājis un skaidrojis, ka nebija vēlējies nevienu aizvainot.

Forumam, kurš tika rādīts sociālo mediju tiešraidē, tēma bija "Tiltu būvēšana" reģionā, kurā valda dažādas reliģijas un etniskās piederības. Tajā piedalījās katoļu universitāšu studenti no dažādām valstīm.

Students pāvestam stāstīja, ka bija "atstumts un iebiedēts savas biseksualitātes, homoseksualitātes un identitātes dēļ un viņš arī bijis vientuļā vecāka bērns." "Pārtrauciet lietot aizskarošu valodu pret LGBTQIA+ komūnu," viņš noslēgumā paziņoja. Vēl viņš pāvestam lūdza atļaut Filipīnās laulību šķiršanu, jo Filipīnas, atskaitot Vatikānu, ir vienīgā valsts, kur tas nav iespējams Romas Katoļu baznīcas spēcīgā lobijisma dēļ.

Tā kā pāvests ļoti daudz ir publiski runājis par cieņu pret homoseksuāliem cilvēkiem, sanāksmē teiktais ir šokējošs. Nesen viņš pat satrauca Katoļu tradīciju piekritējus, sakot, ka priesteriem vajadzētu būt iespējai atsevišķos gadījumos svētīt viendzimuma pārus. Viņš arī bieži ir runājis par to, ka homoseksuāli cilvēki ir vienmēr gaidīti baznīcā.

Lai arī konkrētu atbildi pāvests studentam nesniedza, viņš ieteica Rivera kungam atšķirt patiesu mīlestību no viltus mīlestības. "Vienmēr izvēlieties īstu mīlestību", kā arī visai grupai teica, ka "sievietes ir vislabākie cilvēki," pat ja sabiedrība uzskata citādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!