Foto: DELFI

Akciju sabiedrība "Delfi" pieņēmusi lēmumu slēgt populāro ģimenes forumu "Cālis.lv" – saturs lietotājiem nebūs pieejams no 2024. gada 19. jūlija.

Forums "Cālis.lv" izveidots 2001. gada janvārī. Īsā laika posmā tas kļuva par populārāko portālu jaunajiem vecākiem, reti kura sieviete, būdama gaidībās, neizmantoja iespēju uzzināt ko noderīgu "Cālis.lv" forumā, sarunu grupās vai daudzpusīgajā ziņu klāstā. Drīz vien, pateicoties lietotāju aktivitātēm, foruma tēmu klāsts paplašinājās, lietotāji aktīvi dalījās savā pieredzē par visiem dzīves aspektiem – no sadzīves un veselības jautājumiem līdz pat politikai un reliģijai, lielu uzsvaru liekot uz attiecību jautājumiem – ģimenē, darbā, sabiedrībā. 2024. gada maijā forumu "Cālis.lv" apmeklēja 85 568 unikālie lietotāji no Latvijas, liecina "Gemius Audience" dati.

Kāpēc mēs slēdzam forumu?

"Tiešsaistes vide ir mainījusies. Pārskatot savu stratēģiju un ilgu laiku izvērtējot dažādu komunikācijas platformu attīstību Latvijā un pasaulē, secinājām, ka esošajā formātā forums vairs nevar funkcionēt. Visā pasaulē komunikācija no forumiem pārcēlusies uz sociālajiem tīkliem. "Cāļa" foruma tehnoloģiskās pārmaiņas un turpmākā uzturēšana prasa pārāk lielas investīcijas, ko neatgūt pat ļoti ilgā laika nogrieznī," skaidro "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.

""Delfi" un "Cāļa" ceļš tīmeklī savienojās pirms 11 gadiem – esam pateicīgi "Cāļa" lietotājiem par dažādām mācībām, ko guvām šajā laikā, un novērtējam kopienu, kāda tā izveidojusies," saka "Delfi" Dzīvesstila redakcijas vadītāja Egita Segliņa. "Foruma slēgšana ir zināmas ēras gals. Esam bijuši kopā gan priekos, gan bēdās, lauzuši šķēpus gan par nejēdzīgiem, svētkos saņemtiem "kurbāžņiem", gan par valdības lēmumiem un politiku. Esam gan slavēti, gan pelti. Nevar noliegt, mums pietrūks "Cāļa" pastāvīgo lietotāju radošuma gan ikdienas ķibeļu šķetināšanā, gan dažādu jaunvārdu domāšanā, tomēr tīmeklis ir mainījies. 23 gadu laikā, kopš "Cāļa" pirmsākumiem, izšķīlušies ļoti daudzi cālēni, daudziem no viņiem nu jau ir pašiem savi bērni, kam ir citi apstākļi, citi komunikācijas paradumi," piebilst Segliņa.

Kas notiks tālāk?

2024. gada 19. jūlijā foruma serveri tiks izslēgti, foruma saturs un servisi – diskusijas, grupas, galerijas, blogi, Cāļpasts – vairs nebūs pieejami.

Foruma administrācija pateicas par foruma lietotāju atbalstu un uzticību visu šo gadu gaitā. Paldies, ka kopā esam bijuši daļa no kāda liela stāsta!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!