Foto: Shutterstock

"Raw-dogging" ir jaunākā ceļošanas tendence, kas liek pasažieriem lidojuma laikā būt klusiem, liedzot izmantot ierastos ekrānus (sociālos tīklus, filmas), klausīties mūziku un pat gulēt vai veldzēties ar atspirdzinājumiem, kamēr atrodas gaisā. Vienīgais izņēmums un izklaide ir lidojuma kartes vērošana.

Apzīmējumu latviskot labskanīgi neizdosies ("raw-dogging", "flying raw", "bareback"), taču skaidrojums būtu lidojums bez izklaides iespējām – brutāls, vienkāršs, primitīvs. Tikai tu, tavas domas un virtuālā lidojuma karte. Šī tendence ir īpaši populāra vīriešu vidū, jo tajā ietverts arī sacensību elements – kurš ilgāk sevi izaicinājis, kurš spējis izturēt ar vismazākajām ērtībām. Fani to dēvē par meditāciju, nervu ārstēšanu un pašrefleksiju.

Meklējot tendences izcelsmi, žurnāliste Keita Lindsija izdevumā GQ piemin "Apple TV" seriālu-trilleri "Hijack", kur aktiera Idrisa Elbas atveidotais varonis atrodas lidmašīnā bez sava tālruņa un jebkādām citām tehnoloģiskajām ierīcēm. Tomēr Elbas varonis tāpat ir diezgan aizņemts, jo mēģina vienoties ar teroristu grupu, kas nolaupījusi šo lidmašīnu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!