Foto: AFP/Scanpix/LETA

Parīzes olimpiskās spēles dāvājušas mums jaunus varoņus. Turcijas olimpiskās komandas šāvējs Jusufs Dikečs, kurš Parīzē izcīnīja sudrabu, nekavējoties kļuva par interneta sensāciju, turklāt ieraksti, kuros tiek apspēlēta viņa bezkaislīgā, šķietami relaksētā šaušanas metode, turpina augt gluži vai ģeometriskā progresijā. Interneta asprāši Dikeču nosaukuši par "Killer starter pack" jeb "Killera starta komplektu" un salīdzina ar Toniju Soprano.

Jau vēstīts, ka 51 gadu vecais Dikečs, startējot pārī ar Sevalu Ilajadu Tarhanu, izcīnīja sudraba godalgu jaukto komandu sacensībās ar gaisa pistoli 10 metru distancē.

Tomēr ne olimpiskie čempioni, Serbijas šāvēji, ne Tarhana vai bronzas ieguvēji no Indijas neizpelnījās tik lielu uzmanību, kā Dikečs. 51 gadus vecais turks sacensībās neizskatījās kā profesionāls sportists, neizmantoja šāvēju speciālo ekipējumu, šāvienus izdarīja bez emocijām, vienu roku nevērīgi iebāzis kabatā. Vairāki soctīklu lietotāji salīdzinājuši Dikeču ar filmās redzētiem aukstasinīgiem algotiem slepkavām vai supervaroņiem.

"Tā bija pozīcija, kurā jutos visērtāk un varēju visstabilāk noturēt ķermeni. Lai gan ārēji izskatījos mierīgs, manī plosījās vētra. Nebiju gaidījis, ka šī poza sacels tik lielu traci. Mans draugs, kurš izcīnīja zelta medaļu, teica: "Es ieguvu pirmo vietu, bet visvairāk runā par tevi!" intervijā turku medijam "NTV" stāstīja Dikečs.

Lai gan sociālos tīklos daudzi brīnījās, kur uzradies tāds šāvējs, Dikečs ir pieredzējis olimpietis un startējis visās olimpiskajās spēlēs kopš 2008. gada. Viņš ir daudzkārtējs pasaules un Eiropas čempions dažādās šaušanas sporta disciplīnās.

Un, lūk, šāds tiek prognozēts viņa 2028. gada uznāciens!

Tomēr tehnoloģiju magnāts Īlons Masks gāja soli tālāk. Viņš "X" vietnē publicēja Dikeča mēmu, ar mākslīgā intelekta palīdzību pārveidojot to vēl episkākā videoklipā. Tagad, kad Dikečs izšauj un atvelk roku atpakaļ, viņa rokā pēkšņi bija redzama alus skārdene. Un viņš to, protams, ka iedzēra pēc sava šāviena mirkļa.

Arī vairāki uzņēmumi, kas ikdienā pārdod bērnu rotaļu ieročus, ir sekojoši konkrētajai tendencei, publicējot amizantos video, it kā cenšos atdarināt Dikeču. Piemēram, viens no populārākajiem, ar 1,3 miljoniem "patīk", ir šis video: tajā konkrētais tiktokeris Denijs ar bērnu NERF pistoli izdara relaksēto šaušanas metodi, turot vienu roku kabatā.

@macdannygun Nerf Olympics be like with Yusuf Dikec! 😂 #fyp #foryou #olympics #viral #nerf ♬ original sound - Danny

Slavenais turku šāvējs ir kaķu cilvēks!

Un, protams, šo grūtniecības attēlu iedvesmojis neviens cits kā Jusufs Dikečs.

Citi savukārt ir pārliecināti, ka šāvējs ir kā radīts, lai būtu Bonds. Džeimss Bonds. Bet varbūt labāk teikt Dikečs. Jusufs Dikečs – īstais 007 aģents.

@_originalmemes1

STRAIGHT OUT OF A MOVIE😎 Turkey's pistol shooter Yusuf Dikec caught public attention through his smooth shooting talent in the mixed 10-meter air pistol without having to use any special equipment. Dikec is a 51-year-old retired police officer who bagged silver at the Olympic Games Paris 2024.

♬ original sound - originalmemes

Kāda tiktokere parodē Dikeču, iejūtoties viņa lomā un parādot, kā nu viss noticis "patiesībā" vai varbūt alternatīvā realitātē...

@feera.nova Uncle just casually stopped by Olympics. @Team Türkiye 🇹🇷 #yusufdikec #yusufdikecolympics #turkeyolympics #fypシ゚viral #fypage ♬ kickback - 3️⃣

Lūk, radīts jauns pavērsiens "īsfilmā", kas iedvesmota no slavenās 1999. filmas "Matrikss". Neizpaliek arī izdevība iekļaut neseno notikumu vēlēšanu kampaņas mītiņā, kad Tramps apšaudē tika ievainots ausī.

Kamēr citi dalībnieki bija nodrošinājusies ar speciālo ekipējumu, Dikečam nekas no tā acīmredzot nebija vajadzīgs – bez jebkādām emocijām viņš izdarīja savu "gājienu". Asprāši turpina atainot notikušo amizantos salīdzinājumos.

@avidixit10 Yusuf Dikec of Turkey you absolute legend #yusufdikec #olympics #fyp #foryou ♬ original sound - Avi Dixit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!