Foto: Kadrs no video

Jau aptuveni mēnesi sociālajā medijā "TikTok" cirkulē video, kurā platformas lietotāji atrāda, kā visu savā dzīvē dara "ļoti atturīgi, ļoti pārdomāti" jeb "very demure, very mindful". Lai arī cilvēki, tostarp arī slavenības to uztver kā jautru joku, šī tendence nemaz nav tik nevainīga – tā raksturo tradicionālo sievu dzīvi un sludina nesasniedzamus sieviešu tēla ideālus.

Džūlsa Lebrona jeb @joolieannie ir "demure", "mindful" un "cutesy" fenomena aizsācēja. Viņa ar saviem video rāda priekšzīmi, labas manieres un pieklājību. Viens video vienas nakts laikā tiktokeri padarīja slavenu. Tajā viņa klāstīja: "Vai redzat, kā es veidoju meikapu darbam? Ļoti atturīgi, ļoti pārdomāti." Šis video nu jau ir skatīts vairāk nekā 48 miljons reižu. Taču vārds "demure" ar tēmturi ticis atzīmēts vairāk nekā 400 tūkstošu reižu.

Šai tendencei sekot sāka ne tikai citi "TikTok" lietotāji, bet arī pasaulslavenas slavenības, atrādot sevi dažnedažādās ikdienas gaitās, piemēram, kā gatavo ēst vai laista augus, būdami "ļoti pieklājīgi".

Ne visi to redz kā nevainīgu joku

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!