Foto: Swansea Building Society

Nesen kādas Velsas bankas filiālē piegādāja pastkarti. Tikai tā tika piegādāta 121 gadu vēlāk no sūtīšanas brīža, un nu kartīte apvienojusi sen šķirtus ģimenes locekļus, kuri nemaz viens par otra eksistenci nezināja, vēsta BBC.

Pastkarti bija rakstījis puika vārdā Ivarts savai māsai Lidijai. Par spīti tam, ka tā tika izsūtīta 1903. gadā, kartīti piegādāja 2024. gada augustā bankas "Swansea Building Society’s" Kredoka ielas filiālē.

Tā kā bankas darbinieki soctīklos ievietoja pastkartes fotogrāfiju ar aicinājumu atsaukties ikvienu, kurš kaut ko zina par tajā minētajiem cilvēkiem, pieteicās divas ģimenes, kuras, kā vēlāk atklājās, ir rados.

65 gadus vecais Niks Deiviss no Rietumsaseksas ir Ivarta mazdēls, un viņš teicis, ka šis notikums ir kā ģimenes atkalapvienošanās. Vienīgais, kas saista šīs ģimenes, ir kopīgs priekštecis, kas dzimis vairāk nekā pirms 100 gadiem.

Ivarta mazdēls atzinis, ka ģimenes satikšana šīs pastkartes dēļ esot ļoti neparasta pieredze. Viņš stāstīja, ka Ivarts bijis vien 13 gadus vecs skolēns, kurš vasaras brīvlaiku pavadīja vectēva mājās.

Foto: Swansea Building Society

Izskatās, ka Ivarta vecākā māsa Lidija kolekcionējusi pastkartes un šī tika sūtīta uz mājām Kredoka ielā. Ivarts tajā rakstījis, ka viņam ir ļoti žēl, bet viņš nav varējis dabūt "pāri" nezināmas preces. "Bet es ceru, ka izbaudi laiku mājās," viņš piebildis. Lai arī grūti saprast vēstules kontekstu, Deiviss uzskata, ka vectēvs runājis par divām pastkartēm. Vēl vēstulē Ivarts piebildis, ka viņam kabatas naudā ir aptuveni desmit šiliņi, neskaitot maksu par vilciena biļeti, tādēļ viņam klājoties labi.

Ivarts un Lidija auguši sešu bērnu ģimenē. Viņu tēvs vadījis drēbnieka darbnīcu. Lidijas attālie radinieki viņu pastkartē atpazina, un viņu vectēvs Dāvids Stenlijs Deiviss bijis Lidijas un Ivarta brālis. Lidijas mazmazmeita nemaz nezināja, ka viņas radiem bijuši brāļi vai māsas.

Visi četri attālie radinieki pirmo reizi satikās "West Glamorgan Archives", nemaz iepriekš nenojaušot viens par otra eksistenci.

Radinieki domā, ka pastkarte tika ievietota bībelē, un pēc mājas tīrīšanas bībele ar visu pastkarti nonākusi izsolē, kur to pārdeva. Jaunajam īpašniekam, iespējams, no bībeles pastkarte izkritusi, un viņš iedomājies to ievietot atpakaļ pasta sistēmā. Tā pastkarte varētu būt nonākusi atpakaļ Kredoka ielā 11.

Pastkarte turpmāk tiks glabāta arhīvā, un tā, ļoti iespējams, būs viena no bankas, kur tā piegādāta, slavenākajām pastkartēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!