Foto: Kadri no video

Noteikti zini tās pelēkās kastes lidostu drošības kontrolēs, kurās jāievieto josta, rotaslietas, telefons, austiņas, apavi un vēl citi priekšmeti, kas atrodas tavā mugursomā? Šīs kastes nu iekarojušas internetu, un ceļotāji savā starpā sacenšas par to, kuram kaste lidostā sakārtota pēc iespējas smukāk!

"Airport tray aesthetic" jeb "lidostas kastu estētika" pārņēmusi ne tikai "TikTok", bet arī "Instagram" un "Pinterest". Cilvēki steidz dalīties ar attēliem, kuros skaisti sakārtotas viņu personīgās mantas – saulesbrilles, apavi un citi priekšmeti.

@chelseaasoflate Replying to @Shelby Alexis 🤍 ♬ honeypie - 💐

Šī tendence raisījusi daudzus jautājumus, jo lidostu drošības kontrole pavisam noteikti nav tā vieta, kur vajadzētu vilcināt pasažieru rindu, lai izkrāmētu visu savu somas saturu, to skaisti sakārtotu kastē un pēc tam uzņemtu perfekto fotogrāfiju. "TikTok" lietotājiem šai problēmai jau ir savs risinājums – bildes uzņemt, kad drošības kontrole ir izieta un mantas izgājušas cauri skenerim. Taču arī tur lieki kavēties nevajadzētu, jo kasti pēc iespējas ātrāk vajag izkrāmēt un dot brīvu vietu pārējiem ceļotājiem.

Tendence guvusi atsaucību arī no mārketinga komandām visā pasaulē, un savas estētiskās lidostas kastes publicējuši apģērbu, mājsaimniecības preču tirgotāji un grāmatu izdevniecība "Faber", vēsta CNN.

CNN min iemeslus, kādēļ šo tendenci neatkārtot, un viens no tiem – šīs kastes ir ārkārtīgi netīras. 2018. gada pētījumā pat pierādīts, ka šajās kastēs ir vairāk mikrobu nekā tualetē, un tā ir nehigiēniskākā vieta lidostās.

Izrādās, šī tendence guvusi tādu popularitāti, ka daži cilvēki tās dēļ gatavi pat šmaukties. Lai uzņemtu šāda veida fotogrāfiju, daži "TikTok" lietotāji nemaz nedodas uz lidostu un vienkārši nopērk kasti internetā, taču lidojuma biļeti izveido ar "fotošopa" palīdzību. Lielotāja @pipertaich norāda, ka viņa to dara, jo tas ir jautri un tā ir māksla. "Tas ir jautrs veids, kā es paužu savu mīlestību pret modi un iepirkšanos lietoto preču veikalos, un savu māksliniecisko virzienu."

@pipertaich Replying to @Kimberly Mayflower TSA bin aesthetic photo tutorial! ✈️ #pinterest #thrifted #airportaesthetic #phototutorial ♬ original sound - piper taich

Lai gan cilvēkus satrauc doma par to, ka Z paaudze varētu aizkavēt jau tā garās rindas lidostās, ASV Transporta drošības administrācija uz notiekošo raugās mierīgi. "Kamēr glamūrīgie fotoattēli nerada kavēšanos vai problēmas citiem pasažieriem kontrolpunktā, problēmu nav," skaidro administrācijas pārstāvji, uzsverot, ka ceļotājiem noteikti jāparūpējas par saviem personu apliecinošajiem dokumentiem un citiem viegliem priekšmetiem, kas drošības kontroles laikā netīšām varētu pazust.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!